Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A CDU-nak vége: Merkel jelöltje nyert, folytatódik a balos fordulat

888.hu

2018.12.07. 17:12

Merkel pártja, a Kereszténydemokrata Unió ma pártelnököt választott. A kancellár hatalma ingadozik, így korábban le kellett mondania a pártelnöki posztról. Utódja azonban biztosan nem fog csalódást okozni a Merkelnek.

Merkel pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) ma pártelnököt választott. A kancellár hatalma ingadozik, így le kellett mondania a pártelnöki posztról. Utódja azonban biztosan nem fog csalódást okozni a kancellárnak.

Pénteken egész nap folyt a tanácskozás a CDU-nál, a fő esemény azonban az új pártelnök megválasztása.

Mint megírtuk, előzetesen lehetett már tudni, hogy a meccs Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK) pártfőtitkár és Friedrich Merz között fog eldőlni. Egészen délutánig teljes betli volt, hogy ki nyerhet.

Negyed 5-kor kijött az első szavazás végeredménye.

Eszerint AKK 450 szavazatot kapott, Merz 392-őt és Jens Spahn 157-et. Azzal senki sem számolt komolyan, hogy Spahn megnyerheti a meccset. Ám mivel nem sikerült senkinek megszereznie a szavazatok több mint felét, így sor került egy második fordulóra is. Itt az volt a kérdés, hogy Spahn szavazói kire teszik a voksukat.

A szavazás tétje az volt, hogy visszatér-e a CDU az eredeti nyomvonalra, vagyis a Helmut Kohl-féle kereszténydemokráciához, vagy folytatódik a Merkel által megkezdett balratolódás.

A végső eredmény 5 óra előtt pár perccel született meg.

A küzdelem végül szoros lett. AKK 517 szavazatot kapott, míg Merz 482-őt. Kramp-Karrenbauer, alias mini-Merkel számára ezzel a győzelemmel egyenes út nyílt a kancellárjelölti státusz elnyerésére.

AKK győzelme azért lehet káros a CDU-ra nézve, mert Kramp-Karrenbauer a kancellár embere, így az ő politikáját viszi tovább. Márpedig a CDU az elmúlt években pont Merkel hülyeségei miatt gyengült folyamatosan.

Ám AKK győzelmével folytatódhat a baloldali, liberális politizálás a CDU-ban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére