Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A cancelkultúra bája, avagy véleménye miatt újabb közszereplőt tiltott le a Twitter

888.hu

2021.10.26. 16:50

Jim Banks republikánus kongresszusi képviselő azt nehezményezte bejegyzésében, hogy az első női négycsillagos tiszt egy transznemű tisztségviselő lett. A Twitter azonnal letiltotta.

 

Dr. Rachel Levine-t a múlt héten eskették fel az Egyesült Államok közegészségügyi és egészségügyi szolgálatának négycsillagos admirálisaként, és ezzel ő lett az első nyíltan transznemű négycsillagos tiszt az Egyesült Államokban, egyúttal a szervezet első női négycsillagos admirálisa is.

Az első női négycsillagos tiszt címet egy férfi kapja”

– írta Jim Banks egy tweetben, amelyet a Twitter szinte azonnal eltávolított.

A Twitter gyűlöletkeltő magatartásról szóló szabályzata tiltja ugyanis, hogy „másokat olyan ismételt szidalmakkal célozzanak meg, amelyek lényege az illető dehumanizálása, lealacsonyítása vagy megsértése. Ez magában foglalja a transzneműek »célzott félreértelmezését« is”.

Bár a bejegyzés sem szidalmat, sem lealacsonyítást nem tartalmazott, úgy fest, már a racionalitás talaján álló tényeket sem szabad hangoztatni...

A Twitter felfüggesztette a hivatalos fiókomat, mert egy tényszerű kijelentést tettem közzé”

– írta Banks.

A kongresszusi képviselő kiállt a Levine-ről szóló posztja mellett, és a Twitteren való felfüggesztésével kapcsolatos további nyilatkozatában a „cancelkultúra” félelemkeltésére hivatkozott.

Banks úgy fogalmazott, hogy a „Big Tech”-nek nem kell egyetértenie vele, de nem is lenne szabad törölnie őt.

Ha engem elhallgattatnak, akkor téged is elhallgattatnak. Nem engedhetjük, hogy a Big Tech megakadályozza, hogy elmondjuk az igazságot”

– mondta Banks.

Október 19-ei eskütételét követően dr. Rachel Levine elmondta, megtiszteltetésnek érzi, hogy elvállalhatja ezt a szerepet „a hatás miatt, amit gyakorolhat, és annak történelmi jelentősége miatt, amit ez szimbolizál”.

Jim Banks csatlakozik azon republikánus politikusok növekvő táborához, akik felléptek a közösségi média ellen, miután véleményük miatt felfüggesztették vagy kitiltották őket a platformról.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére