Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Bundestag elnöke szerint meg kell védeni Európa határait

Forisek Ádám

2019.09.17. 10:23

Wolfgang Schäuble az M1-nek adott interjújában úgy fogalmazott, „nem jöhet mindenki Európába, aki szükséget szenved”.

Wolfgang Schäuble az interjúban először is a páneurópai piknikről emlékezett meg. Örömét fejezte ki, hogy annak idején a magyarok – bár tudták, hogy milyen veszéllyel jár – megnyitották a határokat.

Elmondta, a '80-as években megfigyelhettük és megtapasztalhattuk, hogy Magyarországnak – a Varsói Szerződés országai közül – volt leginkább szabad mozgástere a belső, gazdasági reformokat illetően. Ezt személyesen is megtapasztalta, amikor Magyarországon járt abban az időben. Számára nem volt meglepetés, hogy a magyarok a hatalmas szabadság iránti szeretetükkel, amit 1956-ban is megmutattak, ismét bebizonyították, hogy van bátorságuk ezt a lépést megtenni.

Fotó: AFP

1989 nem egyenlő 2015-tel

A Bundestag elnöke kitért az egyik leggyakrabban hangoztatott liberális mantrára, amely megpróbálja 1989-et 2015-tel összemosni, és ellentétbe állítja az akkori határkerítés megnyitását a mostani védelemre szolgáló, magyar kerítés megépítésével. Schäuble szerint ennek a kettőnek nincs köze egymáshoz. Az egyik egy olyan kerítés kinyitása volt, amellyel bezárták az embereket, napjainkban azonban egy teljesen más kihívással állunk szemben.

A német politikus szerint érthető, hogy a világnak azokból a régióiból, ahol hatalmas a szegénység vagy háború dúl, el akarnak menekülni az emberek, de azt is figyelembe kell venni, hogy mindenki, aki szükséget szenved, nem jöhet Európába.

Hangsúlyozta, a migrációra megoldást kell találni, szükség van a külső határvédelemre is.

Minden közösségnek garantálnia kell a belső stabilitást, a rend a polgárok elsődleges elvárása, és ha nem akarjuk a belső határellenőrzést visszaállítani, akkor a külső határt kell védeni. Ennek a megoldása most az egyik legnagyobb európai feladat.

Úgy véli, Európa csak akkor erős, ha az emberek megbíznak benne. Az emberek viszont elsősorban a saját nemzetükhöz kötődnek erősen. Minden országra igaz, hogy a nemzeti kötődést és az európai törekvéseket nem szabad egymással szembefordítani.

Magyarországról szólva a politikus reményét fejezte ki, hogy a közös történelem hozzájárulhat ahhoz, hogy Európában jobban megértsék a kelet-közép-európai álláspontot. Mint mondta, az „elmúlt években sokat foglalkozunk Európa keleti részének az első világháború előtti történetével, és ha jobban ismerjük a múltat, jobban megértjük a jelent is.” Kijelentette:

Magyarország mindig Európa közepén volt,

ez pedig mostanra már mindenki számára világossá vált.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Új magyar párt alakult Erdélyben

Két korábbi párt fuzionált,

Bucira verte ellenfelét, csoportelső Magyarország a vízilabda Európa-bajnokságon

Bucira verte ellenfelét, csoportelső Magyarország a vízilabda Európa-bajnokságon

Märcz Tamás csapatának húsz góllal kellett megvernie ellenfelét ahhoz, hogy a kvartett élén végezzen. Sikerült.

Salvini: most már a jobboldal áll a nép mellett

A baloldal a nép ellensége lett, tagjaik drága karórákban énekelnek partizándalokat.

Orbán Viktor Rómában tart kongresszust Salvinivel, a libsik már sivalkodnak

A függetlenobjektív sajtó a konferencia időpontja miatt aggódik.

A német sajtóban azért sírnak, mert túl kevés a migráns a német kézilabda-válogatottban

A német sajtóban azért sírnak, mert túl kevés a migráns a német kézilabda-válogatottban

A német férfi kézilabda-válogatott „sajnos” nem olyan színes, mint a fociban a Nationalelf.

Fidesz: igazságos az oktatással történő kártérítés

Fidesz: igazságos az oktatással történő kártérítés

A kormánypártok oktatással és képzéssel kárpótolnák a roma családokat. Hollik István azt javasolja a roma családoknak, hogy válasszák inkább ezt, és kéri a Soros-szervezeteket, hogy amennyiben valóban fontos nekik a roma gyerekek ügye, ne akadályozzák ennek a javaslatnak a megvalósítását.

Tóth Edina: Hiszek abban, hogy baloldali, álságos szólamok nélkül is lehet, sőt kell képviselni a környezetvédelem ügyét.

Tóth Edina: Hiszek abban, hogy baloldali, álságos szólamok nélkül is lehet, sőt kell képviselni a környezetvédelem ügyét.

Az EP-képviselő a Mandinernek nyilatkozott környerzetvédelmi kérdésekben. Beszélt többek között az atomenergia jövőjéről, a klímapolitika tematizálásáról, és arról, hogy miért gondolja károsnak a Greta Thunberg-hatást.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére