Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brüsszeli merénylet csak a B-terv volt

888.hu

2016.04.10. 11:39

A párizsi terrortámadásokat elkövetõ csoport a francia fõvárosban akart újra lecsapni, de a rendõrök túl szorosan a nyomukban voltak, ezért döntöttek úgy, hogy saját "otthonukban" robbantanak.

A belga ügyészség szerint a brüsszeli támadások végrehajtóinak eredeti célpontja Franciaország volt. A tavaly november 11-iki, 130 ember halálát okozó, több száz embert megsebesítő támadásokat végrehajtó terrorsejt életben maradt tagjai eredetileg nem Brüsszelben, hanem újra Párizsban tervezték újabb támadásukat.

A nyomozás számos eleme rámutatott, hogy a terroristák eredetileg Franciaországban akartak újra lecsapni. Végül... nagy sietséggel úgy döntöttek, Brüsszelben csapnak le.

Az ügyész szerint a terroristák azért változtattak tervükön, mert a rendőrök túl közel kerültek hozzájuk, Salah Abdeslam elfogását követően pedig megrettentek, és úgy döntöttek, Brüsszelben robbantanak.

Anglia lehet a következő célpont?

A brüsszeli reptéri merényletek egyetlen túlélő elkövetőjét pénteken fogta el a belga rendőrség. Róla kiderült, hogy már Párizs óta keresték a rendőrök. Mohammed Abriniról egészen mostanáig azt gondolták, hogy csupán a párizsi támadó segítője, nem fontos gyanúsítottja a nyomozásnak. Pénteki elfogása óta azonban több aggasztó részlet is kiderült elmúlt éves mozgásáról.

Mielőtt Abrini Párizsba ment volna, hogy Abdeslamék számára előkészítse a terepet, Angliában is megfordult. Egy hetet töltött ott, London mellett Birminghamben és Manchesterben is felbukkant, a hatóságok szerint azért, hogy a következő támadás lehetséges célpontjait felmérje. Biztonsági kamerák felvételei szerint több stadiont, koncerttermet meglátogatott. Birminghamben egy szélsőséges iszlamista csoporttal is felvette a kapcsolatot, és Londonban is olyan környékeken fordult meg, ahol szélsőséges iszlamista csoportok húzódnak meg.

(BBC News, Wall Street Journal)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére