Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

Bokor Gábor

2018.09.24. 16:38

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövõben tervez szabadon engedni a szigetország.

Az elkövetkező időkben egyre több dzsihadistát fognak kiengedni a brit börtönökből, ugyanis lejár a büntetésük. A szakértők szerint előreláthatólag ismét lesznek majd terrortámadások a szigetországban, ugyanis a titkosszolgálatoknak egyszerűen nincs arra kapacitásuk, hogy nyomon kövessenek ennyi potenciális terroristát.

Ian Acheson, a brit börtönökben zajló iszlamizációt kutató szakértő szerint azzal, hogy egyre több embert zárnak rácsok mögé Nagy-Britanniában, felerősödött a börtönökben terjedő radikalizáció. 

A titkosszolgálat évek óta alszik. Ezt az iszlamista csoportok kihasználták és ez idő alatt bőszen tevékenykedtek. A börtön nem kínál alternatívát, nem segít nekik visszatérni a normál életbe, míg az iszlamisták sikeresen átmossák az agyukat"

– fogalmazott a szakértő, aki szerint a legnagyobb baj azzal van, hogy a börtönökben nem dolgoznak elegen, így nem jut elég figyelem arra, hogy az iszlamizáció miatt leültetett emberekkel foglalkozzanak. 

Terrorcselekményekkel kapcsolatban 228 elítélt van a börtönökben, 82 százalékuk iszlamista indíttatású merényletet tervezett.

A börtönökben az iszlamisták mindenkit át akarnak téríteni. Ha valaki öt-hat évet bent van egy átlagos bűncselekmény miatt, az agyát pillanatok alatt átmossák és ő is potenciális terrorista lesz, mindent utál majd, ami a Nyugathoz kötődik"

– fogalmazott az egyik börtönőr.

Elmondása szerint sokan áttérnek az iszlámra a börtönön belül és szabadulásuk után rögtön csatlakoznak is a muszlim utcai bandákhoz. 

Egy neve elhallgatását kérő hivatalnok az Independentnek elmondta, hogy a kollégáinak megvan a képességük ahhoz, hogy felismerjék azt, ha valakit éppen radikalizálnak a rabtársai, és elkülönítsék a fogvatartottat – azonban túl kevesen vannak, ami megnehezíti a munkájukat. 

Ahogyan arról korábban mi is számoltunk, nemsokára szabadul Anjem Choudary, az egyik legbrutálisabb iszlamista hitszónok, amit már nagyon vár az Iszlám Állam. A pakisztáni származású Anjem Choudaryt két éve ítélték el, nemsokára elhagyhatja a börtönt, így újra "munkába állhat". Bár 2016. szeptember 7-én a dzsihadista prédikátor öt és fél évet kapott, jó magaviselete és egyéb engedmények miatt már a jövő hónapban szabadlábra helyezhetik és folytathatja áldásos tevékenységét. 

A brit rendőrség megerősítette, hogy fokozottan figyelni fogják Choudaryt, valamint azt a 650 embert, akit potenciális terroristaként tartanak nyilván, rajtuk kívül további húszezer lehetséges merénylőt tartanak szemmel. 

A nagy-britanniai merénylők egy része is a büntetés-végrehajtási intézetekben radikalizálódott, így az ő szabadon bocsátásuk azt jelentené, hogy tovább nőne a terrorfenyegetettség mind Nagy-Britanniában, mind Nyugat-Európában. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére