Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brit variáns fertőzőbb, de nem halálosabb

888.hu, MTI

2021.04.13. 19:40

Két új kutatás szerint nem halálosabb, csak jobban terjed a brit koronavírus-variáns.

 

A két kutatás 2020 végén indult, és az volt a célja, hogy kimutassa: a vuhani vagy az úgynevezett B.1.1.7-es, azaz a brit koronavírus-variáns veszélyesebb az emberre.

Az első kutatásban brit páciensek részvételével végeztek teljes genomelemzést tavaly november 9-e és december 20-a között. Akkor a vuhani mellett már a brit variáns is terjedt Londonban. A kutatók összehasonlították a két variánssal fertőzöttek betegségének súlyosságát.

A kutatás végén nem találtak összefüggést a súlyos lefolyás és a vírus variánsa között.

A brit változat fertőzőképességét PCR-tesztekhez használt minták adatai alapján becsülték meg, hogy mekkora a beteg orrában és torkában lévő vírusmennyiség. Az adatok alapján a B.1.1.7-tel fertőzöttek mintái nagyobb mennyiségben tartalmazták a vírust, mint az eredeti vuhani változat esetében.

A másik tanulmány egy Covid-applikáció 36 920 felhasználójának adatait elemezte. A felhasználók tesztje szeptember vége és december vége között lett pozitív.

Megállapítottuk a fertőzőképesség növekedését, de azt is láttuk, hogy a B.1.1.7 terjedése egyértelműen reagált a lezárásokra, és valószínűleg működött az eredeti vírus ellen szerzett védettség”

– írta Claire Steves, a King’s College London tudósa, a kutatás egyik vezetője.

Nem találtak bizonyítékot arra, hogy változott volna az újrafertőződés esélye a B.1.1.7 esetében az eredeti vírushoz képest.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére