Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brit titkosszolgálat fõigazgatója szerint további terrorcselekmények várhatóak Nagy-Britanniában

Kékes Viki

2016.11.01. 15:28

Exkluzív interjút adott a The Guardiannek Andrew Parker. Az MI5 elsõ embere ezzel fontos hagyományt rúgott fel: a brit titkosszolgálat fennállásának 107 éve alatt egyetlen fõigazgató sem tett még ilyet. Parker célja, hogy a nyilvánosság minél több információval rendelkezzen és ennek megfelelõen minél többen értsék meg mit és miért tesz az MI5.

Exkluzív interjút adott a The Guardiannek Andrew Parker. Az MI5 első embere ezzel fontos hagyományt rúgott fel: a brit titkosszolgálat fennállásának 107 éve alatt egyetlen főigazgató sem tett még ilyet. Parker célja, hogy a nyilvánosság minél több információval rendelkezzen és ennek megfelelően minél többen értsék meg mit és miért tesz az MI5.

Parker szerint:

a nemzetközi terrorizmus rettegést hoz a fejlett világ - beleértve Észak Amerikát, Ausztráliát és Törökországot - utcáira. Fontos, hogy megértsük: a terrorizmus itt is marad. Folyamatos fenyegetést jelent, amely megköveteli tőlünk, hogy megoldást találjunk rá.”

Az MI5 főigazgatója elmondta azt is, hogy az elmúlt három évben 12 terrorcselekményt akadályoztak meg sikerrel:

a különböző terrorcselekmények ilyen gyors tempója aggasztó. Ilyen mértékű fenyegetettséget még nem tapasztaltam a a karrierem során, pedig már 33 éve dolgozom az MI5-nak."

Parker elvárja, hogy a támadások többségét meg tudják akadályozni, ugyanakkor felhívja arra a figyelmet, hogy:

lesznek még terrorcselekmények ebben az országban.A fenyegetettség szintje olyan magas, hogy ez nagyon valószínű.”

Az iszlamista tételek kifordításán alapuló vallási terrorizmus mellett Parker az északír “disszidens republikánusok különböző fajtáit” és egy harmadik állam támadását jelölte meg fenyegetésként. Ez utóbbi esetén Oroszországot emelte ki az MI5 főigazgatója.

(The Guardian)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére