Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brit terrorelhárítás súlyos hibája is hozzájárult a London Bridge-nél történt tragédiához

Forisek Ádám

2019.11.01. 18:38

A hiba is hozzájárulhatott ahhoz, hogy nyolc ember életét vesztette.
Kiderült, hogy a brit terrorelhárító központ, az MI5 megakadályozhatta volna a 2017-es London Brige-nél történt terrortámadást, amely így nyolc ember életét követelte.
Egy pénteken közzétett jelentés szerint ugyanis az MI5 felfüggesztette a megfigyelését Khuram Buttnak, aki a londoni iszlamisták egyike volt. Az MI5 Buttot 2015 óta figyelte meg, félő volt ugyanis, hogy a pakisztáni származású férfi terrortámadást tervez véghez vinni. A megfigyelést azonban valamilyen oknál fogva kétszer is felfüggesztették, egyszer 2016-ban, majd 2017 márciusa és májusa között. Alig néhány héttel később már meg is történt a tragédia London Bridge-nél.
Az iszlamista támadók (a 27 éves Butt, a 30 éves Rachid Redouane és a 22 éves Youssef Zaghba) 2017 nyarán nyolc embert öltek meg, és további 48-at megsebesítettek késsel végzett ámokfutásuk során. Mielőtt elkezdték az járókelőket megkéselni, teherautójukkal gyalogosokat gázoltak el London Bridge-nél. A terrortámadásnak végül fegyveres rendőrök vetettek véget.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére