Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A "brit" pilóták egyre kevésbé beszélik az angolt

Forisek Ádám

2017.04.03. 20:58

A repülõgépen történõ utazás biztonságát fenyegeti az, hogy a külföldi származású pilóták hibákat vétenek az angol nyelv használata közben - áll egy jelentésben.
LONDON, 20:58

A repülőgépen történő utazás biztonságát fenyegeti az, hogy a külföldi származású pilóták hibákat vétenek az angol nyelv használata közben – áll egy jelentésben.

A nemzetközileg elvárt szinthez képest romlik a nyelvtudás minősége a külföldi származású pilóták körében, ráadásul elképzelhető, hogy a pilóták a nyelvi tesztek során csalnak. Ez a Polgári Légiközlekedési Hatóság (CAA) független kutatásából derült ki, mellyel a Közlekedési Minisztérium (Department of Transport).

A jelentésben foglaltak szerint a pilóták a nyelvi vizsgák helyett baráti kapcsolatok útján jutnak olyan papírhoz, ami igazolja nyelvtudásukat.

A vizsgálatot Dr. Barbara Clark végezte, aki a csalás gyanúját azzal magyarázta, hogy több jelölt is tíz nap tanulás után ment át a nyelvi teszten.

Ez a teljesítmény egyszerűen képtelenség.”

– mondta a kutató.

A vizsgálat alapján a brit légterekben operáló pilóták némelyike a minimum szintet sem közelíti meg az angol nyelvtudást illetően. Ez azonban azért probléma, mert ha a repülés során valamit félreértenek, vagy rosszul kommunikálnak a repülésirányítás felé, akkor turbulenciába is kerülhet a repülőgép, vagy rosszabb is történhet.

A vizsgálat során 267 olyan esetet vizsgáltak, ahol valami kommunikációs zavar történt, ezekből 89 történt brit légtérben. Az egyik ilyen esetben a repülőgép úgy szállt le a kifutóra, hogy nem kapott engedélyt a repülésirányítástól egy ilyen eset pedig könnyen balesethez vezet.

A Közlekedési Minisztérium a CAA-val együttműködve próbál valamilyen megoldást találni a problémára. A tervek szerint szigorúbban fogják venni a nyelvi ellenőrzéseket, a cél az, hogy a pilóták és az irányítók is megfelelő terminológiát használjanak, ne csak hétköznapi angol nyelvet. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére