Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brit kormány zavargásokra számít, amiért az emberek nem tudják kifizetni az energiaszámlákat

888.hu

2022.08.25. 16:00

Boris Johnson azonban ragaszkodik ahhoz, hogy Ukrajna támogatását meg kell hosszabbítani.

 

Az Egyesült Királyság energiaügyi vezetői figyelmeztették a kormányt, hogy az országban tömeges polgári zavargások várhatók, mivel az emberek nem engedhetik meg maguknak a korábbi fűtés- és villanyszámláikat ezen a télen.

A kormányt arra kérik, hogy hagyjon jóvá „radikális” COVID-típusú mentőcsomagokat olyan kisvállalkozások számára, amelyek a megugró energiaköltségek miatt teljes tönkremenetelnek néznek ki.

Az energiavállalatok főnökei figyelmeztették a minisztereket, hogy zavargások lesznek, ha nem tesznek semmit a növekvő számlák terheinek enyhítésére”

– írja a Telegraph .

Az egyik vezető iparági szereplő azt mondta, hogy amikor az emberek „rájönnek, hogy ez milyen rossz lesz”, akkor erőszakos tüntetések formájában az utcára vihetik haragjukat.

A megjegyzések természetükben hasonlóak a kampányoló Tom Scott megjegyzéseihez, aki arra buzdítja az embereket, hogy tagadják meg a számláik kifizetését, és azt állítja, hogy társadalmi zavarok vannak a láthatáron.

Londonban nagy zavargás volt [1990-ben]”

– mondta Scott a korábbi adólázadásokra utalva.

Ezt nem szeretném látni, de úgy gondolom, hogy szinte elkerülhetetlen, hogy ha a kormány nem tesz sokkal hatékonyabb lépéseket az emberek megsegítésére, akkor széles körű polgári zavargások lesznek.„

 

A figyelmeztetések ellenére Boris Johnson miniszterelnök továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a britek továbbra is támogassák az ukránokat pénzzel és fegyverrel.

Azt is tudjuk, hogy ha mi fizetjük az energiaszámlánkat Vlagyimir Putyin gonoszságaiért, akkor Ukrajna népe a vérével fizet”

– mondta Johnson.

És ezért tudjuk, hogy maradnunk kell az úton. Mert ha Putyin sikerrel járna, akkor Oroszország peremén egyetlen ország sem lenne biztonságban, és… (ez) zöld utat jelentene a világ minden autokratája számára, hogy a határokat erőszakkal meg lehet változtatni”

– tette hozzá.

Annak ellenére, hogy sok brit küzd az alapvető szükségletek kifizetésével, miközben az élelmiszer-infláció is szárnyal, Johnson jóváhagyta, hogy további 54 millió font közpénzt küldjenek Ukrajnába új fegyverrendszerek vásárlására.

Az energiaszámlák a tervek szerint jövő áprilisra 6522 fontra emelkednek, ez a szint az ország egyharmadának szegénységbe sodrásával fenyeget.

Az Auxilione tanácsadó cég azt mondta, hogy az árplafon háromszorosa lesz a jelenlegi 1971 font éves határértéknek”

- írja a Daily Mail. A számlák az ukrajnai háború kezdete előtt évi 1000 fontot tettek ki.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Lengyel nagykövet: megállapodás született az EU-ban az orosz olaj árplafonjáról

Az Európai Unió tagországai előzetesen megállapodtak a tengeren szállított orosz olaj hordónkénti árplafonjáról, amely 60 dollár lesz – erről tájékoztatta az újságírókat Andrzej Sados, Lengyelország Európai Unió mellé rendelt állandó képviseletének vezetője pénteken.

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Egy temetőben is vidámabb a hangulat, mint a tegnap este a német válogatott öltözőjében volt A Nationalelf 4-2-re verte Costa Ricát, ám ez kevés volt, 2018 után újra a csoportkörben búcsúzott a világbajnokságtól. A Bild kínos részletességgel számolt be a német búcsúról. A brüsszeli marokkóiak pedig újra tüzesen ünnepelték, hogy a számukra otthont biztosító Belgium csapata kiesett. 

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

Az energetikai infrastruktúra összekötése Magyarország és Szlovénia között szimbolizálja a két nép jövőbe vetett reményét is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Cirkovcében a Cirkocve-Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén.

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére