Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brit kormány megkezdte a Brexit-törvény beiktatási folyamatát

888.hu

2019.12.23. 20:00

A nagy-britanniai előrehozott választásokon a Konzervatív Párt szerezte meg a parlamenti többséget, és a kormány már meg is kezdte a Brexit törvénybe iktatását. Eközben karácsony előtt a keresztény Európáról, a vallások párbeszédéről rendezett konferenciát Hölvényi György európai parlamenti képviselő. A konferencia kiindulópontját a katolikus egyházfő és az egyik legnagyobb iszlám egyetem nagyimámjának közös februári nyilatkozata jelentette. A vallási megbékélésről szóló nyilatkozatot Ferenc pápa arab-félszigeti látogatásakor írták alá a vallási vezetők. A Kossuth Rádió Európai idő című műsorának összefoglalója.

A nagy-britanniai előrehozott választásokon megszerzett magabiztos konzervatív párti győzelem után megszűnt a patthelyzet és felgyorsultak az események, megalakult a parlament, a kormány megkezdte a Brexit-törvény beiktatási folyamatát.

Iain Lindsay, Nagy-Britannia magyarországi nagykövete a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában felhívta a figyelmet arra, hogy Boris Johnson miniszterelnök üzenete a kampányidőszak alatt a Brexit végleges lezárása volt.

A nagykövet hozzátette, a Konzervatív Párt sok korábbi munkáspárti helyet szerzett meg Közép- és Észak-Angliában. Kiemelte, ebben a térségben a szavazók a 2016-os népszavazáson is túlnyomóan a kilépés mellett voksoltak. Iain Lindsay szerint ez azt sugallja, hogy a kampányüzenet meghallgatásra talált.

Boris Johnson a győzelmi beszédében, valamint észak-angliai látogatása során elmondta: megértette, hogy sok korábbi munkáspárti választó döntött úgy, hogy a Konzervatív Pártra szavaz. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a belé fektetett bizalmat szeretné visszafizetni az elkövetkezendő hónapokban, években.

A nagykövet úgy gondolja, a Konzervatív Párt győzelméhez hozzájárult az is, hogy Boris Johnson a kampányban prioritásként beszélt a nemzeti egészségügyi szolgálatról is, arról, hogy törvénybe akarja foglalni az egészségügyi ellátórendszer magasabb állami támogatását. Emellett beszélt az oktatás fontosságáról, a biztonságról és az ország lehetőségeiről is.

Fontos a vallások közti megbékélés

Karácsony előtt a keresztény Európáról, a vallások párbeszédéről rendezett konferenciát Hölvényi György európai parlamenti képviselő, az Európai Néppárt vallásközi párbeszéd munkacsoportjának társelnöke.

A konferencia kiindulópontja a katolikus egyházfő és az egyik legnagyobb iszlám egyetem nagyimámjának közös februári nyilatkozata jelentette. A vallási megbékélésről szóló nyilatkozatot Ferenc pápa arab-félszigeti látogatásakor írták alá a vallási vezetők.

Hölvényi György a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában a nyilatkozatról elmondta, „az egész világért felelősséget vállaló vallási vezetők közös dokumentumáról van szó, amely számba veszi azokat a kihívásokat és közös pontokat, amelyek a két vallás között megtalálhatók”. Hozzátette, a dokumentum azt is kifejezi, hogy Ferenc pápa és az Azhar Egyetem nagyimámja igényt tart arra, hogy beleszólhassanak a világ dolgaiba.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére