Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brit kormány lecsap az egyetemi safe space-ekre

888.hu

2017.12.26. 17:38

A diákokat nem kellene elzárni azon nézetektõl, amelyekkel nem értenek egyet. A brit egyetemekért felelõs miniszter szerint az úgynevezett safe space bezárja a szabad gondolkodás kapuit.
BIRMINGHAM, 17:38

A diákokat nem kellene elzárni azon nézetektől, amelyekkel nem értenek egyet. A brit egyetemekért felelős miniszter szerint az úgynevezett safe space bezárja a szabad gondolkodás kapuit.

Jo Johnson a brit egyetemekért, tudományért, kutatásért és innovációért felelős miniszter kedden a birminghami Limmud Fesztiválra látogatott. A rendezvény fő témája a zsidó kultúra és oktatás volt. A miniszter beszédében a safe space káros hatásairól szólt – írja a Telegraph.

Az egyetemeknek ki kellene nyitnia a tudást és nem bezárni a diákok elméit. Az egyetemeknek olyan helyeknek kellene lenniük, ahol a gondolatokat szabadon lehet kritizálni. Az amerikai és aggasztó módon a brit egyetemeken arra láthatunk példákat, hogy egyes csoportok kirekesztik azokat, akik nem értenek velük egyet"

– mondta Johnson.

Ezt nem engedhetjük meg. A fiatalokban meg kell lennie annak a képességnek és magabiztosságnak, hogy vitatkozni tudjanak ellentétes álláspontokkal és részt tudjanak venni a nyílt és őszinte vitákban"

– tette hozzá.

A miniszter megígérte, hogy aktívan figyelni fogják, hogy az egyetemek biztosítják-e a diákok számára a szólásszabadságot. Ezt egy új intézménnyel, a diákok érdekvédelmi hivatalával (Office for Students, OFS) kívánják elérni. Az OFS meglehetősen komoly jogkörökkel bír, pénzbüntetést szabhat ki az egyetemekre, de akár a regisztrációjukat is töröltetheti, ha olyan súlyosan megszegik a szólásszabadsághoz való jogot, ami a működésük ellehetetlenülésével járna.

A kérdés azért került középpontba a brit egyetemeken, mert egyre több olyan hír lát napvilágot, ahol egész csoportokat zártak ki a normális vita keretei közül.

Ilyen volt például az az eset, amikor a híres londoni King's College felfogadott úgynevezett "safe space marshallokat", akiknek a feladata az volt, hogy lecsapjanak azokra, akik az érvényben levő safe space szabályok ellen vétenek.

Jo Johnson azt azonban leszögezte, hogy a rasszista és antiszemita szólamokat a jövőben sem fogják eltűrni az egyetemeken.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére