Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brit gazdasági növekedés a sikeres oltási programnak köszönhető

888.hu, MTI

2021.04.28. 12:00

Mivel a britek már nem az EU tagjai, gyorsabban tudtak lépni a járvánnyal kapcsolatban, így lehetséges, hogy ilyen jó gazdasági mutatók várhatók náluk.

 

Az Egyesült Királyság már június közepére teljes nyitást tervez, és az oltási programjuk alapján ez meg is megvalósítható – mondta Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense.

A szigetország hatalmas gyártási kapacitással rendelkezik, emellett a brit kormány nagyon ügyesen kötött szerződéseket, és

az átlagnál hamarabb kezdett egy nagyon intenzív és szervezett oltási kampányba.

Ennek is köszönhető, hogy beindult a gyáripar termelése, és a szolgáltatóipar is elkezdhette a munkát, ami fellendíti a gazdaságot, és a jövőre vonatkozóan elég jó mutatókkal kecsegtet. Gálik Zoltán szerint a brit gazdaság sokkal ellenállóbb a vártnál. Nemrég egy történelmi, több mint 300 éve nem tapasztalt, 10 százalékos visszaesést élt át a brit gazdaság, és most ebből történik egy viszonylag gyors visszakapaszkodás.

A korábbi 5-ről 6,8 százalékra javította az Egyesült Királyság erre az évre vonatkozó várakozásait az egyik legnagyobb brit gazdasági kutatóintézet – hangzott el az M1 műsorában.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

Gyöngyösi sütheti saját pecsenyéjét a Jobbik élén

Gyöngyösi sütheti saját pecsenyéjét a Jobbik élén

Bár Gyöngyösi Márton, a Jobbik frissen megválasztott elnöke hiába verte el nagy fölénnyel Jakab Péter jelöltjét, Földi Istvánt az elnökválasztáson, mégis gyakran emlegetik egy lapon a nevét Retkes Attiláéval, aki az SZDSZ utolsó elnökeként, a párt megszűnésekor leoltotta a villanyt.

GFG blog 11.: Döglött akták: a szocik

GFG blog 11.: Döglött akták: a szocik

Hozzájárulás korunk szellemi vitáihoz

Ha valaki nem tud választani magának nemet, egy társkereső több mint 12 alternatívát kínál

Ha valaki nem tud választani magának nemet, egy társkereső több mint 12 alternatívát kínál

Mert ugyebár nem elég 4-5 lehetőség a nemi identitás meghatározására, felvilágosultaknál ennél sokkal bonyolultabb a kérdés.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére