Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brit-francia paktum eredménye: egymásnak estek a migránsok Calais-nál

Bokor Gábor

2018.02.10. 16:15

Theresa May és Emmanuel Macron nemrég egyezett meg abban, hogy 45 millió fontnyi összeget fektetnek be annak érdekében, hogy megoldják a calais-i krízist és megnöveljék a körzet biztonsági szintjét. A brit kormányfõ megígérte Macronnak, hogy segítenek kezelni a kialakult helyzetet és átvesznek párat a kikötõvárosban tanyázó bevándorlókból.
CALAIS, 16:15

Theresa May és Emmanuel Macron nemrég egyezett meg abban, hogy 45 millió fontnyi összeget fektetnek be annak érdekében, hogy megoldják a calais-i krízist és megnöveljék a körzet biztonsági szintjét. A brit kormányfő megígérte Macronnak, hogy segítenek kezelni a kialakult helyzetet és átvesznek párat a kikötővárosban tanyázó bevándorlókból. A hír hallatán a migránsok megrohamozták a várost, pár nap alatt több mint ezren érkeztek oda. A migránsbandák között gyakoriak a balhék, míg korábban az ételosztás közben kezdtek el lövöldözni, most a fiatalok között robbantak ki zavargások, aminek az lett a vége, hogy az egyik eritreait lelőtte egy afgán csempész.

Újratárgyalják a migránskérdést a franciák és az angolok

A meglőtt 17 éves bevándorló az egyik calais-i kórházban fekszik kómában és az orvosok még nem tudják, fel fog-e épülni teljesen. A migráns nyaktól lefelé lebénult azután, hogy egy kilenc milliméteres lövedék eltalálta a nyakát. A golyót egy pisztolyból lőtte ki az egyik dühödt afgán embercsempész. Úgy tudni, hogy az afgán férfi bármiféle előjel nélkül egyik pillanatról a másikra elővette a fegyverét és az eritreaiak közé lőtt.

Az eset után csaknem két órán át tartó tömegverekedés tört ki a különböző országokból származó illegális bevándorlók között. Lapinformációk szerint az eritreaiak verekedtek össze az afgánokkal.

Tömegverekedések és lövöldözés rázta meg Calais-t és környékét

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Calais-nál kétszázan estek egymásnak, akkor is a két ország képviselői verekedtek össze, akkor is egy lövöldözésből indult a balhé.

A kikötővárosban azután gyűltek össze ismét az illegális bevándorlók, hogy Theresa May megígérte Emmanuel Macron francia elnöknek, átvesznek pár migránst, hogy oldják a városra nehezedő nyomást. A hír hallatán a bevándorlók országszerte megindultak Calais felé.

A migránsok ismét megrohamozták Calais-t

Helyszíni beszámolók szerint az afgánok a legveszélyesebbek a környéken, hiszen bandába verődve terrorizálják a többieket, és ők intézik az illegális csempészutakat is. Calais-nál működött Európa legnagyobb illegális migránstábora, a dzsungel, ahol nyolcezer bevándorló élt életvitelszerűen és csak azt várták, mikor mehetnek át a szigetországba. Bár francia hatóságok 2016 őszén ledózerolták a tábort, folyamatosan szivárognak vissza a bevándorlók.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére