Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brit belügyminisztérium több mint 900 külföldi bűnözőt tévesztett szem elől

888.hu

2021.11.01. 17:00

Az Egyesült Királyság belügyminisztériuma elismerte, hogy több mint 900 külföldi bűnözőt veszített szem elől, akik közül többekkel szemben a kormány nem hozott kiutasítási határozatot.

A belügyminisztérium által közzétett adatokból kiderült, hogy jelenleg 916 külföldi állampolgárságú bűnözőt tartanak nyilván, akik szabadon az országban tartózkodnak.

A bűnözők között vannak erőszaktevők, köztük gyermekmolesztálók és más típusú szexuális bűnözők, valamint betörők, rablók és erőszakos bűnözők, köztük gyilkosok – számolt be a Mail on Sunday.

Ezek az emberek állítólag úgy kerülték el a kitoloncolást, hogy a börtönből való szabadulásuk után eltűntek, vagy egyes esetekben megszöktek a börtönökből vagy a rabszállító kocsikból.

A külföldi bűnözők szökése nem új jelenség Nagy-Britanniában: a Tony Blair-korszak belügyminisztere, Charles Clarke 2006-ban kénytelen volt lemondani posztjáról,

miután kiderült, hogy a munkáspárti kormány 1023 olyan külföldi bűnözőt engedett szabadon, akiket ki kellett volna toloncolni az országból.

A Migration Watch elnöke, Alp Mehmet a külföldi bűnözők szökésének növekedésével kapcsolatban elmondta: „Ezeket a veszélyes bűnözőket őrizetbe kellene venni és el kellene távolítani, nem pedig szabadságot adni nekik az Egyesült Királyságban.”

A jelentésben kiemelt szökevények között van az iraki állampolgárságú Rezgar Zengana, aki 2006-ban Glasgow-ban egy magántaxisofőrnek adta ki magát, hogy megerőszakoljon egy 25 éves nőt. A 38 éves férfi, aki szerepel a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség körözési listáján, továbbra is szabadlábon van, miután az ítélethirdetése előtt megszökött.

Miközben Priti Patel belügyminiszter megesküdött, hogy a Brexit után „visszaveszi az irányítást” Nagy-Britannia határai felett, a kormány csak az elmúlt két évben 40 millió fonttal csökkentette a bevándorlás-ellenőrzési kiadásokat.

A külföldi bűnözőknek nem lehet kétségük afelől, hogy eltökéltek vagyunk a kitoloncolásuk iránt, mivel 2019 januárja óta 8441 külföldi állampolgárságú bűnözőt távolítottunk el

– állította a belügyminisztérium szóvivője azt nem említve, hogy ez a szám mennyire alacsony a külföldi bűnözők itt tartózkodó népességéhez képest.

 

Borítókép: Breitbart

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Biden katonákat küld Szomáliába

A Biden-kormány hétfőn bejelentette, hogy újraindítja a „tartós” amerikai csapat jelenlétet Szomáliában, az al-Kaida szervezethez tartozó al-Shabaab fenyegetésére hivatkozva, amellyel visszafordítja Trump-kormányzat célját arra vonatkozóan, hogy kivonják a térségből a katonaságot.

Orbán Viktor és Tucker Carlson is részt vesz a CPAC Hungary-n

Orbán Viktor és Tucker Carlson is részt vesz a CPAC Hungary-n

Hazánkba látogat a CPAC-kongresszus, ahol Orbán Viktoron kívül Kövér László, Varga Judit és Tucker Carlson is megjelenik majd. Mutatjuk, kik a legfontosabb felszólalók a kétnapos konzervatív dzsemborin.

Orbán Viktor: Ez az évtized a veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk korszaka lesz

Európa, a nyugati ember, benne és vele Magyarország, mi, magyar emberek a veszélyek korába léptünk – írta a miniszterelnök a Facebookon.

Derűs négy évet garantál nekünk a parlamenti ellenzék

Ha nem lőnének a szomszédunkban, és nem régen látott kihívásokkal kellene farkasszemet nézni, nyugodtan kijelenthetnénk, hogy derűs parlamenti órák várnak ránk a következő négy évben. Az ellenzéki nevettetők kicsiny, ámde harsány csapatához most csatlakozott egy tréfás kedvű újonc, Jámbor András.

Kampányidőszakban a magyar gazdaság szárnyalt, az ellenzéki pártok harca mélyült

Kampányidőszakban a magyar gazdaság szárnyalt, az ellenzéki pártok harca mélyült

A 888 stábja hétfőn bement a Parlamentbe, és több kérdést is feltett a képviselőknek. Érdekes válaszok születtek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére