Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brit baloldal az iszlamista Hezbollah védelmére kelt

Sümeghi Lóránt

2019.02.27. 18:04

Nemcsak itthon kokettál a baloldal az egyre vállalhatatlanabb, iszlámpárti és antiszemita nézeteket valló politikai szervezetekkel, hanem Nagy-Britanniában is.

Miközben itthon nagyban folyik a zsidózó képviselőket magában foglaló Jobbik tisztára mosása a bevándorláspárti ellenzék köreiben, addig a szigetországi választók is hasonló folyamatoknak lehetnek szemtanúi Nagy-Britanniában. Ugyanis médiaértesülések szerint a Munkáspárt elnöke, Jeremy Corbyn – aki már nemegyszer keveredett antiszemita botrányba – arra utasította pártjának parlamenti képviselőit, hogy

tartózkodjanak annak a törvénymódosításnak a megszavazásától, amely a Hezbollah nevű, szélsőséges iszlamista és holokauszttagadó szervezetet tiltólistára helyezné.

A libanoni síita Hezbollah kommunikációjának egyik alapköve, hogy a politikai szárnyát megpróbálja pártként elfogadtatni a közvéleménnyel, hangsúlyozva, hogy annak semmi köze az erőszakot hirdető és gyakorló félkatonai szárnyához, mely a világ számos országában be van tiltva. Csakhogy az efféle retorika sok esetben jogi kiskapukat eredményez. Pontosan ezt használták ki nemrég Londonban, amikor egy felvonuláson megjelentek a Hezbollah "politikai" szárnyának zászlói is, amelyek kísértetiesen hasonlítanak a szervezet félkatonai részlegének lobogóira, melyek többek között a zsidók kiirtásának szimbólumai.

Éppen ezért nyújtott be a brit belügyminiszter egy olyan törvénymódosítási javaslatot, melynek keretében egy az egyben tiltólistára helyeznék a terrorszervezetet. Azonban a muszlim bevándorlók mellett kiálló és az antiszemita botrányokkal küszködő Jeremy Corbyn úgy látta jónak, ha meggátolja ennek a módosításnak az elfogadtatását. Emlékezetes, nemrég 7 munkáspárti képviselő lépett ki a pártból, miután több ízben antiszemita támadásoknak voltak kitéve nemcsak a párton belül, hanem annak kiterjedt aktivista hálózatán keresztül is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére