Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Brexit ellen voksolók egyharmada ma már a kilépésre szavazna

Sümeghi Lóránt

2019.09.12. 17:18

Egy friss felmérés szerint a britek stabil többsége továbbra is ki akar lépni az Európai Unióból, hiába akadályozza őket a maradáspárti parlament.

Állandó vita tárgyát képezi Nagy-Britanniában az, hogy most a britek többsége tényleg ki akar-e lépni, vagy csak egy hangos kisebbség az, amelyik kritikus Brüsszellel szemben. A maradáspártiak legnagyobb szomorúságára átfogó felmérést közölt a patinás brit konzervatív napilap, a The Telegraph, melyből kiderül, hogy a britek többsége nemcsak hogy ki akar lépni az unióból, hanem azoknak az egyharmada, akik 2016-ban a bennmaradás mellett tették le a voksukat, ma már inkább a kilépést választanák.

Lássuk tehát a részleteket:

  • azzal a felvetéssel, hogy „tiszteletben kell-e tartani a népszavazás eredményét”, a válaszadók 54 százaléka értett egyet, mindössze 25 százalékuk vélte úgy, hogy erre nincs szükség, a bizonytalanok aránya 21 százalék volt;
  • azzal a kijelentéssel, hogy „inkább lépjen ki Nagy-Britannia megállapodás nélkül, mint hogy Jeremy Corbyn, a Munkáspárt vezetője legyen a miniszterelnök”, a válaszadók 44 százaléka értett egyet, 33 százaléka ellenezte, 22 százaléka pedig nem tudta eldönteni;
  • azzal az állítással, hogy „a kilépést el kellene halasztani további három hónappal”, a válaszadók mindössze 29 százaléka értett egyet, 49 százaléka pedig nem, 23 százaléka bizonytalan volt;
  • továbbá azzal a gondolattal, miszerint „a Brexit rámutatott arra, hogy a brit alkotmány idejétmúlt és sürgős reformokra szorul”, a megkérdezettek 60 százaléka értett egyet, és mindössze 11 százaléka vélte úgy, hogy ez nem így van.

A reprezentatív felmérés végezetül a demokráciaindexre is rákérdezett, miszerint „alapvetően antidemokratikus-e az, ha parlamenti képviselők törvényileg megpróbálják megakadályozni Nagy-Britannia kilépését?”. A válaszadók 50 százaléka egyetértő, 26 százaléka pedig elutasító módon reagált.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A németek többsége kidobná a karácsonyi fényeket a klímahiszti miatt

A németek többsége kidobná a karácsonyi fényeket a klímahiszti miatt

Egy közvélemény-kutatás azt állítja, hogy Németországban az emberek többsége az éghajlatváltozás leküzdése érdekében nagy mértékben lecsökkenti a karácsonyi fények használatát vagy kidobja az ünnepi fényfüzéreket és egyéb világítótesteket.

Atlasszal küzdenének a vízhiány ellen

Atlasszal küzdenének a vízhiány ellen

A világ folyóinak és vízgyűjtőrendszereinek átfogó, minden jellemző adatot tartalmazó atlaszát készítette el két tudós, akik a kedden mutatták be munkájukat, amely hatalmas segítséget nyújthat a nemzetközi szervezeteknek a vízhiány elleni védekezésben.

Megkezdődött a boszniai-horvát határ közelében fekvő migránstábor bezárása

Megkezdődött a boszniai-horvát határ közelében fekvő migránstábor bezárása

A boszniai hatóságok megkezdték kedden a horvát határhoz közeli vucjaki migránstáborban sátorozó migránsok elszállítását, az illegálisan felállított tábort teljesen felszámolják.

Bróker Marcsi házi őrizetbe került

Bűnügyi felügyelet alá, házi őrizetbe helyezték a Kun-Mediátor-ügy vádlottját a büntetőügy első fokú ítéletének megszületéséig – tájékoztatta a Szolnoki Törvényszék kedden az MTI-t.

A köztévé után most az egyik minisztériumban akart cirkuszolni Szél Bernadett és Hadházy Ákos

Ma szavaztak a parlamenti képviselők az Országgyűlés működéséről szóló törvény módosításáról, amiben az is szerepel, hogy a jövőben az országgyűlési képviselők valamennyi közigazgatási szervtől előzetes egyeztetés alapján kérhetnek tájékoztatást. Ez annyit tesz, hogy mostantól az országgyűlési képviselők nem ronthatnak be a közintézményekbe váratlanul, képviselői igazolványukat lobogtatva. A szavazás előtt Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs országgyűlési képviselők úgy döntöttek, hogy gyorsan berontanak még az Emberi Erőforrások Minisztériumába (Emmi), hogy egyeztessenek többek között a Nemzeti alaptantervről.

Kivégezték a keresztényeket lemészároló terroristát Egyiptomban

Kivégezték a keresztényeket lemészároló terroristát Egyiptomban

Végrehajtották a halálos ítéletet kedden Ibrahím Iszmailin, akit azzal vádoltak, hogy köze volt a Mar Mina kopt keresztény templom ellen 2017 decemberében elkövetett merénylethez.

Megbüntettek egy német lakástulajdonost, mert nem akarta egy afrikainak kiadni a lakását

Megbüntettek egy német lakástulajdonost, mert nem akarta egy afrikainak kiadni a lakását

Diszkrimináció miatt kártérítésre köteleztek kedden Németországban egy lakástulajdonost, mert csak németnek volt hajlandó kiadni az ingatlanát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére