Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Brexit ellen voksolók egyharmada ma már a kilépésre szavazna

Sümeghi Lóránt

2019.09.12. 17:18

Egy friss felmérés szerint a britek stabil többsége továbbra is ki akar lépni az Európai Unióból, hiába akadályozza őket a maradáspárti parlament.

Állandó vita tárgyát képezi Nagy-Britanniában az, hogy most a britek többsége tényleg ki akar-e lépni, vagy csak egy hangos kisebbség az, amelyik kritikus Brüsszellel szemben. A maradáspártiak legnagyobb szomorúságára átfogó felmérést közölt a patinás brit konzervatív napilap, a The Telegraph, melyből kiderül, hogy a britek többsége nemcsak hogy ki akar lépni az unióból, hanem azoknak az egyharmada, akik 2016-ban a bennmaradás mellett tették le a voksukat, ma már inkább a kilépést választanák.

Lássuk tehát a részleteket:

  • azzal a felvetéssel, hogy „tiszteletben kell-e tartani a népszavazás eredményét”, a válaszadók 54 százaléka értett egyet, mindössze 25 százalékuk vélte úgy, hogy erre nincs szükség, a bizonytalanok aránya 21 százalék volt;
  • azzal a kijelentéssel, hogy „inkább lépjen ki Nagy-Britannia megállapodás nélkül, mint hogy Jeremy Corbyn, a Munkáspárt vezetője legyen a miniszterelnök”, a válaszadók 44 százaléka értett egyet, 33 százaléka ellenezte, 22 százaléka pedig nem tudta eldönteni;
  • azzal az állítással, hogy „a kilépést el kellene halasztani további három hónappal”, a válaszadók mindössze 29 százaléka értett egyet, 49 százaléka pedig nem, 23 százaléka bizonytalan volt;
  • továbbá azzal a gondolattal, miszerint „a Brexit rámutatott arra, hogy a brit alkotmány idejétmúlt és sürgős reformokra szorul”, a megkérdezettek 60 százaléka értett egyet, és mindössze 11 százaléka vélte úgy, hogy ez nem így van.

A reprezentatív felmérés végezetül a demokráciaindexre is rákérdezett, miszerint „alapvetően antidemokratikus-e az, ha parlamenti képviselők törvényileg megpróbálják megakadályozni Nagy-Britannia kilépését?”. A válaszadók 50 százaléka egyetértő, 26 százaléka pedig elutasító módon reagált.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Korrupt politikust vett fel magához Márki-Zay Péter

Korrupt politikust vett fel magához Márki-Zay Péter

Márki-Zay kezdeményezésére kapott helyet a város Lakásügyi Tanácsadó Testületében az idén tavasszal korrupciós botrányba keveredett MSZP-s politikus, Nagy Ernő.

Meglőttek egy illegális bevándorlót a horvát rendőrök

Meglőttek egy illegális bevándorlót a horvát rendőrök

Intézkedés közben meglőttek a horvát rendőrök egy illegális bevándorlót a szlovén-horvát határ közelében még szombaton, a férfi életveszélyes állapotban van – írta az Index.hr horvát hírportál.

Babis: a bársonyos forradalom az újkori cseh történelem legfontosabb eseménye

Babis: a bársonyos forradalom az újkori cseh történelem legfontosabb eseménye

Az 1989. novemberi bársonyos forradalom, a harminc évvel ezelőtt történt csehszlovákiai rendszerváltás az újkori cseh történelem legfontosabb eseménye – jelentette ki Andrej Babis cseh miniszterelnök vasárnap Prágában a bársonyos forradalom 30. évfordulójának alkalmából rendezett megemlékezésen.

Nagy-Britanniában a jövőben mindenkinek fizetnie kell az egészségügyi ellátásért

Nagy-Britanniában a jövőben mindenkinek fizetnie kell az egészségügyi ellátásért

A kormányzó brit Konzervatív Párt vasárnap ismertetett tervei szerint a brit EU-tagság megszűnése, azaz a Brexit utáni átmeneti időszak lejártával minden újonnan érkező bevándorlóknak előre kell fizetnie a brit állami egészségügyi ellátórendszer (NHS) igénybevételéért.

Ismét lezárták a Szent Márk teret az árvíz miatt

Ismét lezárták a Szent Márk teret az árvíz miatt

Ismét lezárták a víz alatt álló Szent Márk teret Velencében vasárnap, amikor 150 centiméter fölött tetőzött a dagály. Olaszország több térségében készültség lépett életbe a heves esőzések miatt, megfigyelés alatt vannak az olaszországi folyók is.

Átvették a vezetést a bevándorlásellenesek Svédországban

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint már a Svéd Demokraták a legnépszerűbbek a skandináv államban.

Akár 5 millió migráns is érkezhetett Európába a Pew Research szerint

Akár 5 millió migráns is érkezhetett Európába a Pew Research szerint

A feltételes mód azért szükséges, mert a pontos számról egész egyszerűen nincsenek adatok.

Migráns tömegverekedés volt Milánóban

Legalább harminc észak-afrikai bevándorló verekedett össze Milánó központjában – jelentette az olasz sajtó.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére