Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Brexit ellen voksolók egyharmada ma már a kilépésre szavazna

Sümeghi Lóránt

2019.09.12. 17:18

Egy friss felmérés szerint a britek stabil többsége továbbra is ki akar lépni az Európai Unióból, hiába akadályozza őket a maradáspárti parlament.

Állandó vita tárgyát képezi Nagy-Britanniában az, hogy most a britek többsége tényleg ki akar-e lépni, vagy csak egy hangos kisebbség az, amelyik kritikus Brüsszellel szemben. A maradáspártiak legnagyobb szomorúságára átfogó felmérést közölt a patinás brit konzervatív napilap, a The Telegraph, melyből kiderül, hogy a britek többsége nemcsak hogy ki akar lépni az unióból, hanem azoknak az egyharmada, akik 2016-ban a bennmaradás mellett tették le a voksukat, ma már inkább a kilépést választanák.

Lássuk tehát a részleteket:

  • azzal a felvetéssel, hogy „tiszteletben kell-e tartani a népszavazás eredményét”, a válaszadók 54 százaléka értett egyet, mindössze 25 százalékuk vélte úgy, hogy erre nincs szükség, a bizonytalanok aránya 21 százalék volt;
  • azzal a kijelentéssel, hogy „inkább lépjen ki Nagy-Britannia megállapodás nélkül, mint hogy Jeremy Corbyn, a Munkáspárt vezetője legyen a miniszterelnök”, a válaszadók 44 százaléka értett egyet, 33 százaléka ellenezte, 22 százaléka pedig nem tudta eldönteni;
  • azzal az állítással, hogy „a kilépést el kellene halasztani további három hónappal”, a válaszadók mindössze 29 százaléka értett egyet, 49 százaléka pedig nem, 23 százaléka bizonytalan volt;
  • továbbá azzal a gondolattal, miszerint „a Brexit rámutatott arra, hogy a brit alkotmány idejétmúlt és sürgős reformokra szorul”, a megkérdezettek 60 százaléka értett egyet, és mindössze 11 százaléka vélte úgy, hogy ez nem így van.

A reprezentatív felmérés végezetül a demokráciaindexre is rákérdezett, miszerint „alapvetően antidemokratikus-e az, ha parlamenti képviselők törvényileg megpróbálják megakadályozni Nagy-Britannia kilépését?”. A válaszadók 50 százaléka egyetértő, 26 százaléka pedig elutasító módon reagált.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Gajdics Ottó felhorgadt

Gajdics Ottó felhorgadt

Gajdics Ottó a Magyar Nemzetben megjelent publijában megint csak kimondja az igazságot.

Aggódnak a belgák: mi van, ha az ott tanuló kínai diákok kémek?

Aggódnak a belgák: mi van, ha az ott tanuló kínai diákok kémek?

A belga hatóságok aggodalma szerint fennáll annak kockázata, hogy az országban nemzetvédelmi technológiát tanuló kínai diákok kémtevékenységet folytatnak, és átadják Belgiumban szerzett tudásukat a kínai hadseregnek – jelentették csütörtökön a helyi lapok

Ez történt ma: először a pénzről kell dönteni, minden más csak ezután jöhet

Ez történt ma: először a pénzről kell dönteni, minden más csak ezután jöhet

A július forró hónap lesz az európai politikában. Elkezdődött a német elnökség, a nagyok ma közölték a szándékait. Minél hamarabb meg kell állapodni a koronavírus-járvány hatásainak ellensúlyozását szolgáló európai uniós helyreállítási alapról és a 2021-ben kezdődő hétéves ciklusra szóló közös költségvetésről – mondta Ursula von der Leyen. Merkel kancellár pedig világossá tette: először a pénzről kell dönteni, minden más csak ezután jöhet. A V4-ek holnap fogják egyeztetni álláspontjukat.

A hollandok nem kérnek bocsánatot azért mert rabszolgatartók voltak

A hollandok nem kérnek bocsánatot azért mert rabszolgatartók voltak

A kormány nem tervez bocsánatot kérni az ország rabszolgatartó múltja miatt, mivel az fokozná a holland társadalom megosztottságát – jelentette ki Mark Rutte holland miniszterelnök a helyi parlament rasszizmusról és diszkriminációról tartott vitája keretében csütörtökön.

Fiatal Gyurcsányok jelentkezését várják

Fiatal Gyurcsányok jelentkezését várják

Megalakult a DK ifjúsági szervezete.

Világkormányt hozna létre az ENSZ főtitkára

Világkormányt hozna létre az ENSZ főtitkára

Az ENSZ Alapokmányának 75. születésnapján elhangzottak szerint a koronavírus utáni világrend felett ideális esetben egy egységes világkormány őrködne.

A múltat végképp eltörölni

A múltat végképp eltörölni

A baloldal éppen azon mesterkedik, hogyan tudná ismét felrobbantani a magyar társadalmat, ugyanúgy, mint ahogy azt már kormányzásuk alatt egyszer megtették. A Black Lives Mattert támogató politikusok pedig egyszerűen nem értik, miért káros és feszültségkeltő, ha az anarchisták gondolatisága mentén ítélnek meg történéseket.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére