Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Brexit ellen voksolók egyharmada ma már a kilépésre szavazna

Sümeghi Lóránt

2019.09.12. 17:18

Egy friss felmérés szerint a britek stabil többsége továbbra is ki akar lépni az Európai Unióból, hiába akadályozza őket a maradáspárti parlament.

Állandó vita tárgyát képezi Nagy-Britanniában az, hogy most a britek többsége tényleg ki akar-e lépni, vagy csak egy hangos kisebbség az, amelyik kritikus Brüsszellel szemben. A maradáspártiak legnagyobb szomorúságára átfogó felmérést közölt a patinás brit konzervatív napilap, a The Telegraph, melyből kiderül, hogy a britek többsége nemcsak hogy ki akar lépni az unióból, hanem azoknak az egyharmada, akik 2016-ban a bennmaradás mellett tették le a voksukat, ma már inkább a kilépést választanák.

Lássuk tehát a részleteket:

  • azzal a felvetéssel, hogy „tiszteletben kell-e tartani a népszavazás eredményét”, a válaszadók 54 százaléka értett egyet, mindössze 25 százalékuk vélte úgy, hogy erre nincs szükség, a bizonytalanok aránya 21 százalék volt;
  • azzal a kijelentéssel, hogy „inkább lépjen ki Nagy-Britannia megállapodás nélkül, mint hogy Jeremy Corbyn, a Munkáspárt vezetője legyen a miniszterelnök”, a válaszadók 44 százaléka értett egyet, 33 százaléka ellenezte, 22 százaléka pedig nem tudta eldönteni;
  • azzal az állítással, hogy „a kilépést el kellene halasztani további három hónappal”, a válaszadók mindössze 29 százaléka értett egyet, 49 százaléka pedig nem, 23 százaléka bizonytalan volt;
  • továbbá azzal a gondolattal, miszerint „a Brexit rámutatott arra, hogy a brit alkotmány idejétmúlt és sürgős reformokra szorul”, a megkérdezettek 60 százaléka értett egyet, és mindössze 11 százaléka vélte úgy, hogy ez nem így van.

A reprezentatív felmérés végezetül a demokráciaindexre is rákérdezett, miszerint „alapvetően antidemokratikus-e az, ha parlamenti képviselők törvényileg megpróbálják megakadályozni Nagy-Britannia kilépését?”. A válaszadók 50 százaléka egyetértő, 26 százaléka pedig elutasító módon reagált.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Egy migránstáborral kevesebb Franciaországban

Egy migránstáborral kevesebb Franciaországban

A francia rendőrség felszámolt egy körülbelül ezer főt elszállásoló migránstábort az észak-franciaországi Dunkerque közelében, miután a bíróság úgy határozott, hogy a tábor egészségügyi és biztonsági veszély jelent.

„Trócsányi László kinevezése a Soros-terv útjában áll, a bevándorláspárti erők ezért támadják”

„Trócsányi László kinevezése a Soros-terv útjában áll, a bevándorláspárti erők ezért támadják”

A kormánypártok álláspontját Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője ismertette csütörtökön.

Szentesi Zöldi László: Soha nem szégyen a jobbtól kikapni!

Szentesi Zöldi László: Soha nem szégyen a jobbtól kikapni!

Az első Publik Ligája bajnokát, Szentesi Zöldi Lászlót kérdeztük a győzelem mámorító hatásáról és bajnoki terveiről. Vigyázat, az interjú nyomokban humort és iróniát tartalmaz!

Állati jogok

Állati jogok

Úgy tűnik, őket a világbéke meg a rasszizmus elleni harc izgatja, mert mint tudjuk, minden húsevő (dögevő) egy patriarchata náci.

Karácsony Gergelynek inába szállt a bátorsága

Karácsony Gergelynek inába szállt a bátorsága

Karácsony Gergely alkalmatlansága eddig sem volt kérdéses, de most úgy tűnik, elkezdett félni is.

Orbán Viktor fogadta a Türk Tanács külügyminisztereit

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta a Türk Tanács külügyminiszteri találkozójára Budapestre érkezett tárcavezetőket – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére