Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A botrány új fogalma

Pörge Béla

2019.04.23. 14:28

Elmar Brok, Merkel bizalmasa, veterán EP-képviselõ és Soros György "megbízható szövetségese" a V4NA kérdésére újraértelmezte a botrány fogalmát.

Elmar Brok három hónapja került kellemetlen kérdések kereszttüzébe, amiért pénzt kért az Európai Parlament épületeibe belépő látogatóitól, átverve ezzel saját választóit is. Brok a parlament folyosóján sietősen rámutatott: az eset három hónapja történt. Az EP képviselő testtartásával, mozdulataival fenyegetőleg fordult a V4NA hírügynökség munkatársához.

A veterán EU-s törvényhozó, Elmar Brok nem kis haszonra tett szert azzal, hogy pénzt szedett a látogatóktól. A Politico által januárban nyilvánosságra hozott belső dokumentum szerint a kereszténydemokrata politikus választóinak 150 eurós belépőket árult, de hozzájárulást is igényelt a parlamenttől. Ez a rendszer 2016 és 2017 során mintegy 18 000 eurós bevételt jelentett a szervezőnek.

Brok akkoriban igyekezett kitérni a kérdések elől, hogy vajon visszafizette-e a jegyárakat a látogatóknak. Egy csoport vezetője a médiumnak azt mondta, hogy ők semmilyen visszatérítést nem kaptak, két másik csoport pedig nem válaszolt a kérdésekre.

A parlament kommunikációs főigazgatósága levelében beszámolt, hogy Brok nyert az üzleten és vizsgálatuk szerint „minden többletet visszafizetett a látogató csoportoknak”, ugyanakkor arról nem tesz említést, hogy a három hónapja napvilágra került botrány óta erre mikor került sor. Továbbá a vizsgálat figyelmen kívül hagyta a 2016-os évet is, bár a kérdéses bevételek egy része a dokumentumok szerint akkorra datálható.

Brok még a hét folyamán is sorra adta a kínos interjúkat, melyben bizonyítani próbálta, hogy nem keresett a dolgon. A V4NA kérdésére, hogy hogyan reagálna a botrányra, a politikus annyit mondott „nincs botrány”, majd készséggel rámutatott, hogy a történet már három hónapos, majd tanácsolta, hogy „olvassa el a Politico aznapi cikkét”. A kérdésre, miszerint, ha három hónapos, akkor talán nem számít botránynak, mosolyogva közölte: „persze, hogy nem”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére