Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A börtönbe se bánta meg tettét a Macront felpofozó férfi

888.hu

2021.11.27. 13:25

Damien Tarel, a francia államfőt felpofozó férfi a V4NA-nak adott interjút.

Damien Tarel neve akkor vált ismertté, amikor június 8-án a Franciaország déli részén lévő Tain-l’Hermitage nevű településen, Drôme megyében egy hivatalos látogatás során a kordon mögül egy kézfogásnak induló mozdulattal hirtelen pofon vágta Emmanuel Macron államfőt. A fiatalembert azonnal leteperték az elnök biztonsági emberei és egy társával együtt őrizetbe vették. A támadót a bíróság két nappal később, június 10-én 18 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyből 4 hónap letöltendőt le is ült és most, nem sokkal szabadulását követően nyilatkozott a V4NA nemzetközi hírügynökségnek.

A hírügynökségnek elmondta: „aznap rajtam kívül még sokan mentek el az elnöki látogatás helyszínére, hogy tiltakozzanak Emmanuel Macron politikája ellen. A rendőrség szinte az összes tüntetőt evakuálta a helyszínről, de engem nem.

A tiltakozók láthatatlanságát egy olyan erőteljes gesztussal akartam kompenzálni, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Az igazat megvallva váratlanul ért, amikor Emmanuel Macron, a biztonságiakat is meglepve hirtelen kiszállt az őt szállító járműből, hogy találkozzon az emberekkel és megindult egyenesen felém. Miközben arcon ütöttem, a következőt mondtam: „Montjoie Saint-Denis, le Macroniával.” Számomra ennek erőteljes szimbolikus jelentése van, mivel a „Montjoie Saint-Denis” egy történelmi háborús kiáltás, mellyel a középkori lovagok párbajra hívták ellenfelüket.”

A kirótt büntetéssel kapcsolatban azt mondta, „az Ötödik Köztársaság az állítólagos egalitárius szempontok értelmében valójában egy monarchikus köztársaság.

Ezzel a pofonnal egyúttal erre a problémára is szerettem volna felhívni a figyelmet, mert szembetűnő az az egyenlőtlen bánásmód, amellyel a franciákkal és a rendőrséggel elkövetett mindennapos erőszakot, valamint az uralkodó osztályok hatalmi visszaéléseit kezelik.

Szembetűnő az az engedékenység, amelyet a középosztályt támadó emberekkel szemben alkalmaznak, ugyanakkor kiemelkedően szigorúan járnak el ennek a társadalmi rétegnek a tagjaival szemben.”

Damien a börtönben töltött idő alatt több száz támogató levelet kapott, de érkeztek állásajánlatok, sőt, még adományok is, ez a támogatás pedig még tovább nőtt, amikor kikerült a börtönből. A férfi többek között azt is elárulta hogy, egyáltalán nem bánta meg tettét, sőt kötelességének érezte azt.

A teljes interjú ITT olvasható.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Érdeklődés hiányában elmarad a mai momentumos tüntetés

Érdeklődés hiányában elmarad a mai momentumos tüntetés

Helyette inkább tartottak egy kis rögtönzött sajtótájékoztatót. Hiába, régen volt már 2017, már nem menő a fővárosi fiataloknak a lilákhoz csatlakozni.

Nem egy ukránt, hanem egy oroszt választottak meg a nemzetközi sakkszervezet élére

Arkagyij Dvorkovics orosz sakkmestert egy személyben hibáztatja az ukrán ellenfele „Oroszország háborús gépezetének felépítéséért”.

Zelenszkij felelősségre fogja vonni mindazokat, akik segítik a megszállókat

Kijev és szövetségesei nem fognak béketárgyalásokba bocsátkozni, ha Moszkva népszavazásokat tart Ukrajna elfoglalt térségeiben az Oroszországhoz való csatlakozásról – jelentette ki vasárnap az ukrán elnök.

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Ha Szentpéteri Nagy Richárd politológus és Bánó András, a harminc évvel ezelőtti rossz emlékű „Egyenleg-ügy” főszereplője valamilyen módon Orbán Viktorról beszélget a nyilvánosság előtt, abban biztosak lehetünk, hogy a magyar miniszterelnök abból jól nem jön ki.

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Azt gondolná az ember, hogy van egy határ, amit már nem lépnek át, de minden alkalommal bizonyítják, hogy nincs ilyen.

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

A kormány pedig előre közölte, hogy nem lehet áthárítani az extraprofit-adót az utasokra. A Ryanair a tettéért most drágán megfizet.

Kína folytatja hadgyakorlatait Tajvan körül

A kínai hadsereg bejelentette hétfőn, hogy tovább folytatja a Tajvan körül múlt héten megkezdett hadgyakorlatait, amelyeknek az eredeti tervek alapján helyi idő szerint vasárnap délben kellett volna befejeződniük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére