Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bociszemû dzsihadista gyerekek is komoly veszélyt jelentenek

Bokor Gábor

2018.02.01. 23:38

Dean Haydon, a brit terrorelhárítás vezetõje szerint hiába kiskorúak az ISIS-hez csatlakozó dzsihadisták gyerekei, attól még komoly veszélyt jelentenek a társadalomra.
LONDON, 23:38

Dean Haydon, a brit terrorelhárítás vezetője szerint hiába kiskorúak az ISIS-hez csatlakozó dzsihadisták gyerekei, attól még komoly veszélyt jelentenek a társadalomra.

Haydon a brit Evening Standardnek elmondta, hogy nem célszerű visszafogadni azokat a gyerekeket, akiket a szüleik vittek ki, hogy ott harcoljanak a dzsihád nevében. Véleménye szerint a gyerekeket a szüleik a radikális iszlám tanításai szerint nevelték, aminek következtében a fiatalok Nagy-Britanniában könnyen radikalizálódhatnak és csatlakozhatnak valamelyik terrorszervezet szigetországi ágához.

Ezek a kiskorúak szörnyűségeket láttak a háborúban, többüknek a terrorszervezetek kiképzést is tartottak és arra bátorították őket, hogy nálunk hajtsanak végre támadásokat"

– közölte Haydon.

A szakértőknek komoly gondot okoz, hogy megpróbálják kideríteni a visszatérő gyerekekről, jogosultak-e arra, hogy Nagy-Britanniában éljenek. 

Az előző hónapban a londoni Heathrow repülőtéren tartóztattak le egy kisgyerekes anyát terrorizmus vádjával. Az üggyel kapcsolatban Haydon elmondta, legalább a gyerek az anyához tartozik, ugyanis már nem egyszer tapasztaltak olyat, hogy a terrorszervezet úgy akart hozzájuk csempészni egy gyereket, hogy idegenekkel küldte el.

Rengeteg olyan brit állampolgárról tudnak a hatóságok, akik kiskorúak és a szüleik Szíriába vitték őket. Az egyik legnépszerűbb a négyéves Isa Dare, aki több ISIS-propagandavideóban is szerepelt, egyiken egy detonátort nyom meg, majd végignézi, hogy a fogvatartottak meghalnak.

Egy másikuk, a 12 éves JoJo Dixon is az Iszlám Állam kötelékében harcolt, ő fegyverrel végzett a bebörtönzöttekkel. Anyja egy légicsapásban halt meg tavaly. Haydon információi szerint az elmúlt három évben 850 brit állampolgár ment Szíriába harcolni.

A brit terrorelhárításnak "csak" tíz merényletet sikerült megakadályoznia tavaly és 466 személyt vettek őrizetbe, jelenleg háromezer embert figyelnek meg és további húszezer gyanús személyt tartanak nyilván.

Nincs mire büszkének lenni, ezek voltak a tavalyi terrortámadások :
  • 2017. március 22-én Khalid Masood, autójával a Westminster hídon hajtott a gyalogosok közé, majd a parlament épületénél halálra késelt egy rendőrt. Összesen négy ártatlan halt meg, negyvenen megsérültek.
  • 2017. május 22-én huszonkét ártatlan halt meg, mikor Salman Abedi terrorista felrobbantotta magát az Ariana Grande koncerten.
  • 2017. június 3-án a London Bridge-en hajtott a tömegbe három marokkói származású terrorista, majd a Borough Marketen késeltek meg másokat. Akkor összesen nyolc ártatlan ember vesztette életét és 48-an sérültek meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére