Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A BLM szerint már az „életpárti” kifejezés is rasszista

Horváth Tamás

2020.07.20. 15:32

Nem, ez nem vicc.

Nincs megállás a BLM-mozgalom közéletet tisztogató törekvéseiben: egy deklaráltan abortuszpárti néger újságírójuk most éppen az életvédelem ellen emelte fel a szavát, mert véleménye szerint rasszista a „pro-life”, azaz az „életpárti” kifejezés – írja a vasarnap.hu.

Jamil Smith szerint nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a kifejezés sokszor a nőgyűlölet vagy a rasszizmus szinonimája, ezért ugyanúgy nyugdíjazni kell azt, mint az Aunt Jemima és a Redskins márkaneveket.

A Rolling Stone újságírója azt nem fejti ki, hogy hogyan jutott erre a rendkívül frappáns következtetésre, de az általa felhozott példákból talán látszik, hogy ez nem is cél, sokkal inkább az általa pártolt abortuszlobbi erősítésére, valamint a jobboldalinak gondolt (valójában egyetemes, emberi és természetes) értékek relativizálására megy ki a játék.

Beszédes, ahogy a kijelentésére rögtön érkezik is az elfogultságtól cseppet sem mentes politikai aktivista kommentje, miszerint az életvédelem kifejezést pont azok a republikánus szenátorok hangoztatják, akik a koronavírus alatt nem törődtek a rájuk bízott emberek életével. Majd egy huszárvágással le is vonja az egyértelmű következtetést: „a koronavírus rávilágított, hogy az életvédők megölnek minket”.

Az abortuszpárti hozzászólás erősen csúsztat, hiszen Amerikában valójában éppen azokban az államokban követelte a legtöbb életet a koronavírus, ahol deklaráltan életellenes vezetés van: például New York államban, ahol a koronavírus halálozási adatai messze a legrosszabbak, és az abortusz szabályozása is az egyik legliberálisabb szerte az Egyesült Államokban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére