Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bíróság kimondta: a migránsoknak kell alkalmazkodniuk

Bokor Gábor

2017.05.16. 13:04

Az olasz médiát uralja a hír, hogy az olasz semmítõszék elbírálta egy Olaszországban élõ indiai szikh bevándorló ügyét. A bíróság kimondta, hogy a migránsoknak kötelezõ alkalmazkodniuk az õket befogadó ország értékeihez.
RÓMA, 13:04

Az olasz médiát uralja a hír, hogy az olasz semmítőszék elbírálta egy Olaszországban élő indiai szikh bevándorló ügyét. A bíróság kimondta, hogy a migránsoknak kötelező alkalmazkodniuk az őket befogadó ország értékeihez.

A jogi szerv megállapítása alapján elfogadhatatlan, hogy egy bevándorló a saját értékeihez ragaszkodva tudatosan megsértse az őt befogadó ország társadalmi szabályait.

A Lombardia tartománybeli Goito kisvárosában élő férfit 2015-ben kétezer eurós bírságra ítélték, mivel egy húsz centiméteres késsel közlekedett Goito utcáin. A városban jelentős számú szikh közösség él – írja az MTI.

A férfi tradicionális ruhát hordott, aminek az övén helyezkedett el a szúró-vágó eszköz. Elmondása szerint a fején hordott turbánhoz hasonlóan az általa gyakorolt vallás jelképének számít a kés, vallási kötelezettségből hordta azt. A bevándorló azt kérte, hogy töröljék el a rá kiszabott pénzbüntetést, azonban a semmítőszék elutasította a fellebbezést, hangsúlyozva, hogy a soknemzetiségű társadalomban a különböző nemzetiségű személyek együttélése szükségszerűen megköveteli, hogy a bevándorlók és a befogadó társadalom közös alapértékeket valljanak.

Roberto Calderoli, az Északi Liga szenátora elmondta, hogy a bevándorlóknak minden olasz törvényt tiszteletben kell tartaniuk, kezdve azzal, hogy közterületen nem viselhetnek arcukat eltakaró fátylat, burkát vagy nikábot.

Ha a bevándorlók nem fogadják el szabályainkat, nem maradhatnak Olaszországban"

  – fogalmazott Calderoli.

Khalid Chaouki, a balközép Demokrata Párt marokkói származású képviselője elmondta, hogy szerinte jó lenne, ha a bíróság a nyugati kultúra fogalmát is meghatározná. A mediterrán országban nagyjából hatvanezer szikh él, a második legnagyobb közösség Európában az Egyesült Királyság után. A brit hadsereg szikh harcosai részt vettek Olaszország felszabadításában a második világháborúban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére