Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bíró dönt, hogy mi kerülhet nyilvánosságra a Trump-házkutatás döntő dokumentumából

888.hu

2022.08.26. 08:30

Az amerikai igazságügyi minisztérium zárt iratként eljuttatta a floridai bíróságra azt, hogy mely adatokat kívánja a nyilvánosság elől továbbra is zárva tartani a Donald Trump házában tartott házkutatáshoz kapcsolódó eskü alatt tett nyilatkozatból.

 

A minisztérium (Department of Justice) szóvivője közölte, hogy a bírósági határozatra válaszul beadták a titkosítás iránti kérvényt, aminek tartalmáról nem kívánnak nyilatkozni, amíg azt a bíróság megfontolja.

Múlt héten az ügyben eljáró floridai bíró helyt adott több nagy médium kérésének, és úgy döntött, hogy a volt elnök floridai ingatlanjában tartott FBI-házkutatás részletei a nyilvánosságra tartoznak, annak „példanélkülisége” miatt. Ugyanakkor Bruce Reinhart bíró lehetőséget adott a kormányzati szervezetnek arra, hogy csütörtökig javaslatot tegyen arra, mely részeket szeretnék kitakarva hagyni a nyilvánossá tett dokumentumban.

A szövetségi minisztérium korábban abba nem egyezett bele, hogy teljes egészében bemutassa az eskü alatti nyilatkozatot, amit a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) képviselője tett, amikor végzést kért a bejelentés nélküli intézkedés lefolytatására. A tárca többször hangoztatott álláspontja szerint a teljes nyilvánosság sértené a nyomozás érdekeit, és útmutatást adna a vizsgálódás további irányait illetően.

A médiumokon kívül a több republikánus politikus is követelte, hogy kerüljön nyilvánosságra a teljes nyilatkozat. Véleményük szerint a közvéleménynek joga van tudni, hogy pontosan milyen ügyben jártak el az FBI-nyomozói, amikor augusztus 8-án megjelentek a volt elnök ingatlanánál.

Egy másik floridai bíró szerdán Donald Trump ügyvédeinek szabott határidőt. Nekik arra kell választ adniuk máig, hogy pontosan miért tartják indokoltnak egy harmadik – független – fél, egy különleges jogi szakértő is jelen legyen a Mar-a-Lago rezidencián lefoglalt iratok átvizsgálásakor.

Szintén szerdán Joe Biden elnök sajtótájékoztatóján is téma volt a házkutatás ügye, amelyen kategorikusan tagadta, hogy előzetesen tudomása lett volna a házkutatás tervéről. Ahogy mondta, ő is csak a sajtóból értesült az intézkedésről, arról, hogy az FBI, az igazságügyi tárca felügyelete alatt elődjének otthonában vizsgálódott.

Donald Trump erre válaszul közösségi oldalán kétségbe vonta az elnök szavait, ahogy fogalmazott,

Van olyan ember, aki ezt elhiszi?„
Az amerikai történelem legnagyobb politikai támadásának nevezte a házkutatást, és megismételte álláspontját, miszerint törvénytelen volt az intézkedés.

 

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

„Több kihívás éri Európát, de Magyarország nem hagyja magát”

„Több kihívás éri Európát, de Magyarország nem hagyja magát”

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Sokan eltűntek egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Sokan eltűntek egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Tizenhárom ember eltűnését jelentették szombaton kora reggel a heves esőzések okozta földcsuszamlás után, mely a nápolyi partok közelében, Ischia szigetén történt.

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

„A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is” – mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Franciaország – Dánia.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére