Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bevándorlók teljesen átszabták az alvilágot: már a nyílt utcán folyik a vérengzés

Bokor Gábor

2018.07.30. 15:30

New Yorkot a bûn városaként is szokás jellemezni. A statisztikák szerint a nyolcmilliós nagyvárosban történik a legtöbb bûncselekmény az Egyesült Államokban, melynek elsõdleges kiváltó oka a burjánzó alvilági élet. Az elmúlt években azonban drasztikus változás történt, a korábbi régi vágású maffiózók csak egymással, a színfalak mögött rivalizáltak, most azonban megjelentek a közép-amerikai bevándorlók, aminek köszönhetõen felborult a megszokott "rend" és egyre több civil is életét veszti a bandaháborúkban.
Százéves múlt

A szervezett bűnözés a tengerentúlon a húszas években jelent meg igazán, mikor bevezették a szesztilalmat. 1920. január 16-án lépett életbe a 18. alkotmánymódosítás, amely a tagállamokban megtiltotta az alkohol előállítását, forgalmazását és behozatalát. Mivel – főleg az előkelőbb körökben – megmaradt az igény a szeszesital-fogyasztásra, különböző csempészútvonalak jöttek létre, ahol elsősorban Skóciából és Angliából szállítottak át alkoholos italokat, a korábbi ár sokszorosáért. 

A gazdasági élet egyik legnagyobb központja ekkoriban is a rohamosan fejlődő nagyváros, New York volt. A szesztilalomnak köszönhetően a várossal együtt az alvilág is fejlődésnek indult, egyre nagyobb összegeket tudtak megszerezni a csempészettel. Ekkor alakult ki a La Cosa Nostra, azaz az olasz származású amerikaiakból álló maffia.

Akkoriban végtelenül profin működött az alvilág, ami egy Charles "Lucky" Luciano nevű férfinak köszönhető. Õ volt az, aki kitalálta az egész amerikai maffiát, a Bizottságot. Ennek lényege, hogy létrejött egy öt családból álló szervezet, mely hosszú évtizedeken keresztül irányította New York életét és az esetleges vitás helyzeteket mindig lerendezték egymás között úgy, hogy a hatóságok a lehető legkevésbé lássanak rá, mi történik.

Ezek a családok a prostitúciótól kezdve először az alkoholkereskedelemből, majd a szesztilalom beszüntetése után a kábítószer-kereskedelemből, később a hetvenes évektől különböző egyre kifinomultabb üzletekből – mint a benzinadó elcsalása – tartották fenn magukat. Egészen a kilencvenes évekig úgy tűnt, hogy a maffia az élet minden részébe beszőtte magát, hiszen a rendőrök között is sokan be voltak épülve az alvilági szervezetekbe, azonban az FBI végül sikeresen letartóztatta a klánok vezetőit, legtöbbjüket életfogytiglanra ítélték.

A probléma ezzel azonban nem oldódott meg

Bár a New York-i vezetés azt hihette, hogy az öt maffiacsalád leépítésével sikeresen felülkerekedtek az évtizedes problémán, a neheze csak ezután következett. Megjelentek a bevándorlók, akik a korábbi maffiatagokkal ellentétben nem csendben, a színfalak mögött végezték el a piszkos ügyeket, hanem nyíltan az utcán, bárki szeme láttára árulták a kábítószert. A kétezres évektől megjelenő bűnszervezetek nemegyszer a nyílt utcán követik el a rivális bandákkal szembeni leszámolást. Sokszor civilek is áldozattá váltak amiatt, mert összetévesztették őket egy másik emberrel. 

A legutóbbi szomorú eset öt hete történt, amikor egy 15 éves bronxi fiatalt öltek meg az utcán a járókelők szeme láttára.

A támadás mögött egy dominikaiakból álló bűnszervezet, a Trinitarios áll, akik nem is a rendőrnek készülő fiút akarták megölni, csak összetévesztették az iskolást az igazi célponttal. A helyszíni beszámolók szerint a Trinitarios tagjai bementek egy étterembe, megragadták a 15 éves áldozatot, kiráncigálták az utcára és késekkel és macsétákkal halálra szurkálták. A bronxi ügyészség a múlt héten jelentette be, hogy 12 dominikai bandatag áll a brutális gyilkosság mögött, és Lesandro “Junior” Guzman-Feliznek csak azért kellett meghalnia, mert hasonlított a banda egyik ellenségére. A fiatal áldozatnak semmilyen kapcsolata nem volt az alvilággal. 

Alig két nappal korábban, június 18-án ugyancsak a Trinitarios egy csoportja az egyik bronxi autópályán megállított egy autót, amelyből kiszedtek egy 14 éves fiatalt, aki ugyanúgy bandatag volt, csak épp egy másik csoporthoz tartozott, majd több mint 13 késszúrással próbáltak végezni vele. Az áldozatnak szerencséje volt, túlélte a támadást, azonban többször újra kellett éleszteni. 

Előjöttek

Az amerikai rendőrség úgy hitte, sikeresen felszámolták a dominikai bevándorlókból álló alvilági csoportosulást, ugyanis 2009 és 2014 között a banda számos vezetőjét és egyéb tagját letartóztatták, majd hosszú évekre el is ítélték őket. 

Manuel Gomez, a katonai hírszerzés korábbi tisztje, aki jelenleg magánnyomozóként dolgozik, a Fox News-nak elmondta, hogy a hosszú évek után ismét megjelenő banda legalább annyira veszélyes és brutális, mint a salvadori és hondurasi bevándorlókból álló MS-13, mely ellen még tavaly indított Donald Trump amerikai elnök háborút.

Trump leszámolt a legdurvább migránsbandával: több mint kétszáz tagot csuktak le

Trump leszámolt a legdurvább migránsbandával: több mint kétszáz tagot csuktak le - 888.hu A Javascript futását engedélyeznie kell ahhoz, hogy ez az oldal hibátlanul megjelenjen! Ugrás a tartalomhoz 2017. november 17. 07:17 Az utóbbi hetekben tartott razziasorozat során több amerikai államban sikerült letartóztatni az egyik legveszélyesebb banda, az MS-13 közel kétszáz tagját.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy az MS-13 nevű hírhedten kegyetlen utcai banda több áldozatának levágta a fejét, szívüket pedig kivágták. 

A szakértő szerint a Trinitarios tagjai között számos olyan ember van, akik illegálisan, hivatalos dokumentumok nélkül tartózkodnak az Egyesült Államokban. A bandatagok gyakran már a középiskolákban megkörnyékezik a fiatalokat, megpróbálják beszervezni őket az alvilágba. A Trinitariost egy Leonides Sierra nevű gyilkos alapította, akit öt éve 19 éves börtönbüntetésre ítéltek a banda irányítása miatt. A férfi jelenleg is a rács mögött van egy másik ügy, egy 1989-ben elkövetett gyilkosság miatt. 

A dominikai banda körében szigorú szabályok vannak, a tagoknak rendszeresen kell hozzájárulást fizetniük, valamint kötelező találkozókon is részt kell venniük, ahol rendszerint az anyagi helyzetet vitatják meg, majd azt, hogy kik az aktuális célszemélyek. 

Az elmúlt időkben tapasztalt vérengzés mögött az áll, hogy a bandák között egyre élesebb az ellentét, a Trinitarios már nyílt háborúban áll többek között a Bloods nevű, javarészt feketékből álló csoporttal, valamint a Latin Kings és a Dominicans Don't Play (DDP) nevű szervezettel. 

Az FBI 2011-es jelentése szerint a 24 ezer taggal rendelkező Trinitarios a második legnagyobb dominikai banda a DDP után. 
Trump megelégelte

Donald Trump amerikai elnök többször hangot adott már annak, hogy mennyire elfajult a helyzet az Egyesült Államokban, leginkább New Yorkban a bevándorlók miatt. Az erőszakhullámot is csak úgy lehet csillapítani, ha a bandák utánpótlását jelentő bevándorlási hullámot megszüntetik. Az amerikai elnök tavaly nyáron, mikor meglátogatta az egyik New York-i rendőrképző főiskolát úgy fogalmazott, hogy fel kell számolni a becstelen bűnözői kartellt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán: Én már kitöltöttem. Hamarosan jövök a részletekkel!

Orbán: Én már kitöltöttem. Hamarosan jövök a részletekkel!

A miniszterelnök egy képet osztott meg a Facebook-oldalán a nemzeti konzultációval kapcsolatban.

Laschet: Aki vendégként bűncselekményt követett el, azt ki kell toloncolni

Németország konzervatív kancellárjelöltje egy interjúban erősítette meg, hogy bármilyen háborús övezet Afganisztán, akkor is a zéró tolerancia elve érvényesül a migráns bűnelkövetőkre.

Zavartan tébláboló afgán férfit fogtak el a rendőrök

Az afgán férfi a VII. Kerületi Rendőrkapitányság területén téblábolt, amikor egy rendőr észrevette.

Az X az új térdelés az olimpián

Az X az új térdelés az olimpián

Nem lehet térdelni a pódiumon, úgy hogy kezével X-et formált az amerikai súlylökő azért, hogy kiálljon minden elnyomott ember mellett.

Elvették a szivárvány pólós Vetteltől a vasárnapi futam második helyét

Elvették a szivárvány pólós Vetteltől a vasárnapi futam második helyét

Bármennyire is jó emberkedett Vettel, a versenyben ez nem segített neki.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére