Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bevándorlási üzletág újranyitása fenyeget Olaszországban

Horváth K. József

2020.01.09. 16:30

A bevándorlási csomag mielőbbi eltörlését igyekszik elérni a baloldali olasz kormány. Matteo Salvini volt belügyminiszter népszavazással állná útját a határnyitásnak. Mindezt Giuseppe Conte olasz kormányfő a baloldali Demokrata Párttal (PD) egyetértésben sietteti.

Mint a Magyar Hírlap hírt adott róla, a napokban zajló tanácskozások újra zöld utat adnának a bevándorlóknak, illetve megnyitnák az illegálisan érkezők előtt az olasz kikötőket. Ilyen döntés súlyos következményeket vonna maga után. A Liga elnöke, Matteo Salvini hadat üzent a bevándorláspárti demokratáknak és Conténak, aki a Liga és az azóta a demokratákkal összeállt Öt Csillag Mozgalom (M5S) kormányzása idején kézjegyével látta el a bevándorlás megfékezéséről szóló törvényt.

Készen állunk a népszavazáshoz szükséges egymillió aláírás összegyűjtésére, amennyiben a PD megváltoztatja a biztonsági intézkedéseket, megfosztva a hatalomtól a polgármestereket és a rendfenntartó erőket, valamint újra beindítaná az illegális bevándorlás üzletágát

– jelentette ki Matteo Salvini.

Olasz napilapok elképzelése szerint a határvédelem és a bevándorlás kérdése a kormányerők és az ellenzék újabb heves összecsapását vetíti előre. Mint írják, a migrációs hullám előtti kapunyitás a második Conte-kormány vesztét is jelentheti.

Emlékezetes, a Salvini nevével fémjelzett migrációs biztonsági csomagot még 2018 novemberében hagyta jóvá a római parlament alsóháza 396 igennel és 99 elutasító szavazattal. A Demokrata Párt politikusai akkor fehér maszkban tiltakoztak, mivel embertelennek ítélték a szigorításokat. A demokraták valószínűleg csak az Emilia Romagna tartománybeli helyhatósági választások lezárultával tűznék napirendre a migrációs csomag felülvizsgálatát, mivel az negatívan befolyásolhatná Stefano Bonaccini demokrata jelölt eredményeit, és a Liga jelöltjének, Lucia Borgonzoninak kedvezne.

Conte a biztonsági csomag felülvizsgálatával a Hering-mozgalom vezetőinek is válaszol, akik a kikötők megnyitását és befogadáspolitikát követeltek a római San Giovanni téren megrendezett decemberi tüntetésükön – írja a Magyar Hírlap.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére