Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bevándorlásellenes svéd párt kormányzó erõvé válhat

Forisek Ádám

2018.09.19. 22:00

A választásokon második legerõsebb parlamenti erõvé váló Mérsékelt Párt politikusai egyáltalán nem zárkóznak el attól, hogy együttmûködjenek a kormányzás érdekében a bevándorlásellenes Svéd Demokratákkal.

Svédországban nemrégiben tartottak választásokat, s annak ellenére, hogy micsoda ellenszélben kellett küzdenie a Svéd Demokraták nevű bevándorlásellenes pártnak, mégis történelmi eredményt ért el, 17,6 százalékot szerzett.

Noha a legtöbb szavazatot az eddig kormányzó szociáldemokraták kapták – összesen 28,26 százalékot –, ez még távolról sem jelenti azt, hogy megnyugodhatnak.

Hétfőn ugyanis megkérdezték a második legnagyobb parlamenti párttá választott Mérsékelt Párt politikusait, hajlandóak lennének-e tárgyalni a Svéd Demokratákkal annak érdekében, hogy kormányzóképes koalíciót hozzanak létre. A megválasztott képviselőiknek több mint a fele, 324 fő nyitott a párbeszédre. Köztük volt egyébként a mérsékeltek elnöke, Ulf Kristersson is.

A legtöbb képviselő azzal indokolta ezt, hogy a szélsőségesnek bélyegzett politikai erők kirekesztése nem működött korábban sem. További indokként az merült fel, hogy ha a szocialista politika ellen akarnak fellépni a svéd parlamentben, akkor nincs más lehetőség, mint együttműködni a Svéd Demokratákkal, és tárgyalni vezetőjükkel, Jimmie Akessonnal.

A Mérsékelt Párt volt vezetője, Ulf Adelsohn szintén támogatja az együttműködést a két párt között.

Én az a fajta ember vagyok, aki szerint nem válik fasisztává senki csak azért, mert párbeszédet kezdeményez a Svéd Demokratákkal"

– vélte a Mérsékelt Párt egyik politikusa.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére