Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A beutazási tilalom Trump leghatékonyabb kezdeményezése lett

Zelenka Dóra

2019.02.28. 13:46

A 2017-ben beiktatott szabályozás értelmében az amerikai elnök beutazási tilalmat rendelt el hat muszlim többségû országgal, továbbá Észak-Koreával és a Csád Köztársasággal szemben.

A beutazási tilalom bevezetése az egyik leghatékonyabb bevándorláspolitikai kezdeményezésnek bizonyult, és szinte nullára csökkentette a bevándorlást a terrorizmus "szponzoraiként" kijelölt országokból. 

Az Államügyi Minisztérium adataiból kiderült, hogy Trump rendelete nagy eredményeket hozott. Az adatokból ugyanis kiderül, hogy

az utazási tilalom mintegy 80 százalékkal csökkentette a bevándorlást a listára felkerült országokból. A tilalomnak köszönhetően pedig több mint 37 ezer vízumot utasítottak el.

A „tiltólistára” felkerült országok között Irán, Irak, Líbia, Észak-Korea, Szíria, Venezuela, Jemen és a Csád Köztársaság szerepel.

Míg Obama elnöksége idején 72 ezer a Közel-Keletről bevándorló embernek adtak ki vízumot az Egyesült Államokba, addig 2017 októbere és 2018 szeptembere között ez a szám 14 600-ra csökkent.

Az alkotmányos utazási tilalom egyértelműen Trump egyik leghatékonyabb és legnépszerűbb bevándorlási reformjává vált. Szakértők korábban arra utaltak, hogy a fontolóra kell venni a tilalomban szereplő országok listájának kibővítését is a legális bevándorlási szint csökkentésére és az amerikai középosztály munkahelyi kilátásainak javítása, továbbá a bérek növelésének céljából.

Az emberek között is eredményes Trump rendelete, a férfiak közel fele, míg a nők közül tízből négy szavazó támogatja a tilalmat.

Az Obama-adminisztráció utolsó három évében az USA több mint 131 ezer külföldi állampolgárt fogadott be Iránból, Irakból, Líbiából, Szíriából, Jemenből és a Csád Köztársaságból.

Ha Trump kormánya folytatja a tilalomban elért eredményeket és évente 14 ezerre maximalizálja a vízumok kiadását, az 67 százalékos csökkenést jelentene a legális bevándorlás szempontjából.

Évente körülbelül 1,5 millió illegális és legális bevándorlót fogad be az Egyesült Államok, ahol jelenleg a külföldi születésű népesség száma példátlanul magas, mintegy 44,5 millió főt jelent. A 2001. szeptember 11-i terrortámadások óta legalább 580 embert ítéltek el terrorizmus vádjával az Egyesült Államokban. A terrorvádakkal elítélt bűnözők közül 380 külföldi hátterű lakos volt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére