Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A berlini iskolákban érezhetõen megugrott a szalafisták és az antiszemiták száma

Tóth Dalma

2017.07.20. 20:28

Egy felmérés szerint a berlini iskolákban növekszik a keményvonalas iszlámot követõ diákok és az antiszemita incidensek száma.
BERLIN, 20:28

Egy felmérés szerint a berlini iskolákban növekszik a keményvonalas iszlámot követő diákok és az antiszemita incidensek száma.

Az Amerikai Zsidók Bizottsága (AJC)  által készített felmérés szerint növekszik az antiszemitizmus a berlini iskolákban, főleg azokban, ahol a diákok török vagy arab háttérrel rendelkeznek és a keményvonalas iszlámot követik - adta hírül a DW. A zsidót szitokszóként használják lányokra, homoszexuálisokra és szekuláris muszlimokra.

A jelentés szerint összefüggés van a növekvő számú szalafisták és az antiszemita incidensek emelkedése között.

A felmérést a német főváros 21 iskolájára terjedt ki.

Az antiszemitizmus a szalafista ideológia része.[...] A szakértők és több tanár is már korábban felhívta a figyelmet arra, hogy egyre jobban terjednek a berlini iskolákban a szalafizmus különböző formái"

- mesélte Deidre Berger az AJC igazgatója. Hozzátette, hogy habár a tanulmány nem reprezentatív, jól mutatja az egyre inkább érzékelhető trendet.

Ahmad Mansour, az antiszemitizmus megelőzésére szakosodott pszichológus szerint az iszlám több értelmezése is ellenségként tekint a zsidókra, amiben nagy szerepe van a Közel-keleti konfliktusnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére