Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A belgák nem akarnak saját Calais-t

Bokor Gábor

2017.09.06. 20:58

Jan Jambon belga belügyminiszter szerint mindenki el akarja kerülni, hogy a belga fõvárosban is olyan állapotok legyen a migránsok miatt, mint a francia kikötõvárosban, Calais-ban.
BRÜSSZEL, 20:58

Jan Jambon belga belügyminiszter szerint mindenki el akarja kerülni, hogy a belga fővárosban is olyan állapotok legyen a migránsok miatt, mint a francia kikötővárosban, Calais-ban.

Meg kell akadályozni a migránsok számának folyamatos és vég nélküli növekedését. Ennek megelőzése érdekében a rendőrség rendszeresen, naponta többször végez ellenőrzéseket a főváros különböző pontjain"

– jelentette be az egyik belga csatornának adott interjújában a belügyminiszter, aki szerint a hatóságok figyelmét nem kerüli el a főváros északi pályaudvara közelében fekvő Maximilien park sem, ahol nagy számban sátortáboroznak az illegális bevándorlók.

A tárcavezető tájékoztatása szerint a főként Dél-Szudánból és Eritreából származó migránsok nem adják be Belgiumban a menedékkérelmüket, mivel azt várják, hogy Nagy-Britanniába utazhassanak.

A La Libre Belgique napilap hosszasan cikkezett arról, hogy Brüsszel északi pályaudvarának környékét az utóbbi időben ellepték a bevándorlók, a hét elején a rendőrök 23 illegálisan Belgiumban tartózkodó migránst állítottak elő. A belga főváros Maximilien nevű környékét is ellepték a javarészt afrikai bevándorlók, akiknek egy része illegálisan munkát is vállal a környékbeli vállalkozóknál. A helyiek arra panaszkodnak, hogy a parkban több száz sátorozó, okmányok nélküli migráns él.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére