Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A belgák bevándorlásellenes erõs embere: Theo Francken

Forisek Ádám

2018.12.19. 13:10

Charles Michel belga kormányfõ kedden jelentette be lemondását, amelyhez nagyban hozzájárult Theo Francken azon döntése, hogy az Új Flamand Szövetség (N-VA) nevû flamand nacionalista pártot kivezette a kormánykoalícióból. Nézzük meg, mit is lehet tudni a belgák bevándorlásellenes erõs emberérõl!

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, a belga kormányfő belebukott a migránssimogatásba. Ennek legfőbb előzménye az ENSZ migrációs paktumáról szóló vita volt. Michel még miniszterelnökként a múlt pénteki EU-csúcson arról beszélt, hogy azok az EU-országok, amelyek nem mutatnak szolidaritást a migráció kezelésében, megnyitják a vitát arról, hogy van-e egyáltalán helyük a schengeni övezetben vagy sem.

Szavai még saját hazájában sem találtak értő fülekre, Michel legfőbb partnere, az N-VA flamand nacionalista párt az előző héten kilépett a kormánykoalícióból, mert Belgium aláírta az ENSZ migrációs csomagját.

Az egész folyamatban nagy szerep jutott Theo Francken korábbi migrációért felelős államtitkárnak. Érdemes is hangsúlyozni Francken személyét, hiszen megalkuvást nélkülöző, bevándorlásellenes megnyilatkozásai következtében Belgium legnépszerűbb politikusává avanzsálódott a közvélemény-kutatások szerint.

A belga népen belül óriási az aggodalom és még nagyobb a düh és a frusztráció, amiért ilyen kaotikus módon áramlanak a bevándorlók Európába. Ezt a káoszt meg kell állítani"

– nyilatkozta egy korábbi interjújában, amit a brüsszeli lapnak, a Politicónak adott.

Nem is csoda hát, hogy szigorú bevándorlásellenessége miatt Francken pártja felrúgta a kormánykoalíciót.

Francken sikere tehát nagyban támaszkodik a migrációt érintő szigorára. Emlékezetes, hogy egy migránsok lakta brüsszeli park problémáját úgy akarta orvosolni, hogy a bevándorlókat bezárta volna, majd hazatoloncolta volna őket. Emellett azonban kemény kritikával illette az Európai Uniót is, amiért kvótákkal akarja szétosztani a migránsokat a tagállamok között.

Nem arról kell vitáznunk, hogy a házon belül kit melyik szobába rakunk, mert Európa három éven át ezt tette. Be kell zárnunk az ajtókat, az elülsőt és a hátsót is”

– vallja Francken. 

Bevándorlásellenessége mellett Francken következetesen ellenszegül a brüsszeli kettős mércének. Ennek megfelelően felvetette, hogy Belgium adjon menekültstátuszt Carles Puigdemont elüldözött katalán államfőnek. Azt talán senkinek sem kell bemutatni, hogy a spanyol rendőrség brutális fellépését szinte egyetlen szóval sem kifogásolta a brüsszeli vezetés, míg érdekes módon a jelenlegi magyar eseményeket fokozott érdeklődéssel figyeli.

S hogy mik a tervei Theo Franckennek? Miután a kormánykoalíció felbomlott, az N-VA kampányüzemmódba váltott, hiszen Belgiumban is közelednek az önkormányzati és európai választások. Így a flamand érdekvédelem mellett a határok védelmét tűzték zászlajukra, Francken azóta is határozottan kiáll azon álláspontja mellett, hogy a migránsszállító hajókat vissza kell fordítani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére