Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bécsi érsek is felemelte a szavát a melegházasság bevezetésével szemben

Horváth József György

2017.12.05. 21:18

Az osztrák alkotmánybíróság döntése következtében Ausztriában legális lesz az azonos nemû párok házassága. Ezek alapján 2019 elejétõl törvényesen is házasságot köthetnek majd az azonos nemû párok. Ennek azonban nem mindenki örül.
BÉCS, 21:18

Az osztrák alkotmánybíróság döntése következtében Ausztriában legális lesz az azonos nemű párok házassága. Ezek alapján 2019 elejétől törvényesen is házasságot köthetnek majd az azonos nemű párok. Ennek azonban nem mindenki örül.

Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek élesen bírálta az osztrák bírói testület döntését.

Nyugtalanító, hogy még az alkotmánybírák is szem elől tévesztették a házasságnak a férfi és nő kötelékeként értelmezett különleges természetét"

– hangsúlyozta Schönborn a Kathpress katolikus hírügynökségnek. Leszögezte azt is, hogy a házasság minden más kapcsolati formánál jobban megfelel a gyermekvállalásra, a gyermekek megóvására és felnevelésére, ezzel biztosítva a nemzedékváltások folytonosságát.

A bíboros szerint az alkotmánybíróság a valóságot tagadja azzal, hogy tagadja a házassági kötelék egyedülállóságát illetve jogilag kiemelt helyzetét, amely a nemek különbözőségére épít. Mint mondta, a taláros testület ezzel nem tett szolgálatot a társadalomnak, sőt végtére mindenkinek ártott, azoknak is, akiket védeni szeretne és hivatott is.

Schönborn egyben reményét fejezte ki, hogy hosszú távon győzni fog "a teremtés rendjének" szemlélete, amelyet az ember nem hagyhat figyelmen kívül, anélkül, hogy kára essék.

Ausztriában 2010-ben lépett életbe az azonos nemű párok élettársi kapcsolatát engedélyező törvény, idén áprilistól az élettársi kapcsolatot anyakönyvvezető előtt is megerősíthetik. Azonos nemű párok 2013 óta örökbe fogadhatják partnerük vér szerinti gyermekét, 2015-től pedig nem vér szerinti gyermek közös örökbefogadása is lehetővé vált.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére