Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bécsi balos városvezetés kiállt a botrányos átnevezés mellett

Pörge Béla

2017.02.20. 17:58

Az osztrák fõváros vezetése támogatja a Heldenplatz (Hõsök tere) átnevezését, miközben az FPÖ és az ÖVP részérõl egyre durvább kritizálják az ötletet.
BÉCS, 17:58

Az osztrák főváros vezetése támogatja a Heldenplatz (Hősök tere) átnevezését, miközben az FPÖ és az ÖVP részéről egyre durvább kritizálják az ötletet.

A hétvégén beszámoltunk róla, hogy az osztrák emberek többségét felháborította az az SPÖ-höz köthető ötlet, hogy Ausztria egyik legszimbolikusabb, legrégebbi terét, a Heldenplatzot átnevezzék. Bécs baloldali vezetése viszont az átnevezés mellett van.

Thomas Drozda szerint lenne értelme annak, hogy a köztársaság 100. évfordulóján (1918-ban kiáltották ki először a köztársaságot Ausztriában) a köztársaságról nevezzék el a teret. A Heldenplatz elnevezéssel kapcsolatban utalt arra is, hogy a téren százezrek üdvözölték 1938-ban Adolf Hitlert.

Reinhold Mitterlehner megjegyezte, hogy a térhez kötődnek Ausztria legszebb és legsötétebb történelmi eseményei is, és a történelmet nem lehet eltörölni.

Az FPÖ ennél sokkal durvábban kritizálta a tervet.

Anton Mahdalik, az FPÖ főtitkára szerint nincs is min csodálkozni egy olyan városban, ahol a tömeggyilkos Che Guevarának emlékműve lehet.

Akkor, amikor a Wilkommenskulturnak hála rekordon a munkanélküliség és a bűnözés, az SPÖ-nek nincs nagyobb baja. Ezt a 68-asok által kiizzadt ötletet el kell utasítani"

— mondta Mahdalik.

A szabadságpártiak emellett perverznek és értelmetlennek is nevezték a felvetést — jegyzi meg az OE24.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére