Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldali spanyol kormány újabb migránsok befogadásáról döntött

Tóth Dalma

2018.12.03. 06:45

2018-ra Spanyolország vált a migránsok elsõ számú célpontjává. Az ország baloldali vezetése most arról döntött, hogy a november 22. óta a nyílt tengeren veszteglõ migránsokat befogadja.

2018-ra Spanyolország vált a migránsok első számú célpontjává. Az ország baloldali vezetése most arról döntött, hogy a november 22. óta a nyílt tengeren veszteglő migránsokat befogadja.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) szóvivője, Joel Millman szerint ez az ötödik egymást követő év, amikor a kontinensre érkezők száma meghaladta a 100 ezret. Spanyolország az Európába érkező menedékkérőknek mintegy a felét fogadta, megelőzve ezzel Görögországot, ahová 27 ezren, és Olaszországot, ahová eddig 22 ezren érkeztek.

De úgy látszik, ezzel az ország baloldali vezetése még mindig nem elégedett.

Michael Farrugia máltai belügy- és nemzetbiztonsági miniszter közölte, hogy Spanyolországba helyezik át azt a 11 migránst, akit a Nuestra Madre de Loreto nevű spanyol halászhajó tett ki vasárnap Máltán. A hajó november 22. óta várakozott a nyílt tengeren arra, hogy kiköthessen.

Vasárnap 11 migráns szállt le Máltán a spanyol Nuestra Madre de Loreto nevű hajóról. Miután egészségügyi ellátásban részesítik őket, mindnyájukat áthelyezik Spanyolországba – írta Twitter-bejegyzésében Farrugia.

A Times of Malta című máltai lap vasárnap internetes oldalán számolt be arról, hogy Máltán kötött ki a spanyol halászhajó. A 11 migránst a máltai parti őrség egyik hajója vette át, és szállította a főváros Haywharf nevű kikötőjébe – derül ki a beszámolóból.

A Nuestra Madre de Loreto nevű spanyol halászhajó november 22-én mentett ki 12 migránst a líbiai partoknál, és azóta arra várt, hogy valamelyik közeli ország megadja neki a kikötési engedélyt. Egy illegális bevándorlót már korábban partra szállítottak, most a hajón marad 11 migráns is kiköthetett.

Mint ismert, idén nyáron Mariano Rajoy jobboldali spanyol kormányfőtől a parlament megvonta a bizalmat. Õt a kormányfői székben az erősen baloldali Pedro Sánchez szocialista jelölt követhette. A spanyol migrációs politika ezután látványos fordulatot vett. Az pedig csak olaj volt a tűzre, hogy a háttérben a baloldali kormányzat személyesen Soros Györggyel egyeztetett – vélhetően az illegális bevándorlásról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére