Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldal migránsokra cserélte le a munkásosztályt

Vincze Viktor Attila

2019.02.19. 17:10

A Migrációkutató Intézet az egyik friss tanulmányában számadatokkal alátámasztott elemzést közöl arról, hogy az európai baloldal a klasszikus munkásosztály helyett ma már igen nagy mértékben a bevándorlók szavazataira támaszkodik. Sõt, a vallásokat egyébként általában elutasító mai baloldal egyik legerõsebb új szavazóbázisa a nagyon vallásos és antiszemita iszlamista csoportokra épül.

A Migrációkutató Intézet legújabb tanulmánya szerint jelenleg az EU nyugati tagállamaiban a „muszlim szavazat” mint politikai fogalom már szorosan beleilleszkedik az „etnikai szavazat” (vagy vallási-kisebbségi szavazat) ismert kategóriájába.

A nyugat-európai baloldali pártok ma már a szavazatmaximalizálás érdekében határozott taktikákat alkalmaznak a muszlim szavazatok megszerzésére (muszlim jelöltek indítása, erősen vallásos közösségi vezetők megnyerése).

Han Kyung Joon amerikai politológus szerint:

Minél baloldalibb egy politikai párt Európában, annál liberálisabb bevándorláspolitikát folytat."

A Migrációkutató Intézet szerint a szélsőbaloldali spanyol Podemos példának okáért deklaráltan a frissen érkezett bevándorlók támogatásának megnyeréséért javasolta a spanyol szavazati jog kiterjesztését. A javaslat mögött racionális megfontolások állnak, hiszen például egy olasz felmérés alapján egyértelműen elmondható, hogy a frissen érkezett bevándorlók döntő többsége a baloldalt támogatja.

Taktikáik saját szempontjaikat tekintve eredményesnek bizonyulnak, ugyanis brit, francia és belga adatok alapján az elmúlt évek meghatározó választásain a muszlim szavazók döntő többsége a baloldali pártokat preferálta.

A 2007-es francia elnökválasztás első fordulójában a muszlim szavazók 64%-a szavazott Ségoléne Royal szocialista jelöltre, 19% Francois Bayrou jobbközép jelöltre és 1% Nicolas Sarkozy jobboldali jelöltre. A második fordulóban Royal táborát erősítette a szavazó muszlimok 95%-a. Hasonló képet mutatnak a belgiumi választások is. A 2004-es regionális választások során a szavazásra jogosult muszlimok 45,7%-a támogatta a szocialistákat, 13,3%-a a liberálisokat, és csupán 7,1%-a a kereszténydemokratákat. Fatima Zibouh belga szociológus szerint a 2007-es parlamenti választás megerősítette a muszlim szavazók „szoros baloldali elköteleződésének” tételét: ekkor ugyanis a szavazásra jogosult muszlimok 42,3%-a szavazott a szocialistákra, 16,7%-a a kereszténydemokratákra, 14,7%-a a liberálisokra és 12,2%-az Ecolo zöldpártra. Szintúgy a baloldal és a belga muszlimok politikai kötődését erősíti az a tény, hogy 1989 és 2009 között Brüsszel fővárosi régió parlamenti képviselőinek muszlim tagjai egy összesítés minden évében többségében szocialisták voltak.

Brit adatok szerint a politikai aktivitást vállaló muszlimok többségében szintúgy a baloldali pártok sorait erősítik:

Az Egyesült Királyságban a Manchesteri Egyetem BRIN (British Religion in Numbers) projektjének adatai alapján a muszlimok 85%-a a Munkáspártra szavazott a 2017-es parlamenti választáson."

Mindez pedig gyakorlatilag szemben áll a progresszív pártok által eddig nagy hangon meghirdetett szekuláris értékrenddel, hiszen ma már az erősen vallásos, sőt sok esetben a szélsőségesen iszlamista muszlim politikusok többsége is az állítólag progresszív baloldali pártokban politizál.

Az első brit muszlim önkormányzati képviselőt (councillor) 1970-ben választották meg, egy 2000-es adatsor szerint pedig akkor már 219 muszlim önkormányzati képviselő volt az országban, közülük 166 munkáspárti (rajtuk kívül 27 liberális demokratáról, 20 konzervatívról és 6 egyéb pártkötődésű képviselőről tudott a szakirodalom). A brit muszlim önkormányzati képviselők között a baloldaliak a legutóbbi két önkormányzati választás során is erősen felülreprezentáltak voltak. 2014-ben az összes brit muszlim önkormányzati képviselő 84%-a, 2018-ban pedig 89%-a volt a Munkáspárt tagja.

A tanulmány kitér arra is, hogy a brit baloldal a muszlim szavazók megnyerésével párhuzamosan egyre erősebben Izrael-kritikus, alkalmanként nyíltan antiszemita retorikát is alkalmaz.

Ez különösen jellemző a Munkáspárt vezető alakjaira és bevándorló hátterű politikusaira. E párt elnöke, Jeremy Corbyn nem volt képes megnyugtató magyarázatot adni az antiszemitizmus pártján belüli jelenlétére. Részben ennek köszönhető, hogy friss felmérések szerint a brit zsidóság döntő többsége antiszemitának tekinti Corbynt.

A teljes elemzés a Migrációkutató Intézet weboldalán olvasható el.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ne imádkozz mikrofonba Floridában!

Ne imádkozz mikrofonba Floridában!

Az Egyesült Államok Fellebbviteli Bírósága megfordította a korábban eljáró bíróság határozatát, amely megtiltotta két keresztény iskolának, hogy imádkozzon az amerikai foci floridai állami bajnokságán, a Citrus Bowl mérkőzései előtt.

Gyáva, gyenge játékkal kaptunk ki Wales ellen

Gyáva, gyenge játékkal kaptunk ki Wales ellen

Őszintén sajnálom azokat a szurkolókat, akik Cardiffig mentek.

Közel száz illegális bevándorlót vett fel a tengeren egy migránshajó

A 94 migránssal minden bizonnyal nem Afrika felé fognak indulni.

A CDU szerint vissza kell szorítani a fejkendőviselést a németországi muszlim kislányok körében

A CDU szerint vissza kell szorítani a fejkendőviselést a németországi muszlim kislányok körében

Akár a tiltás eszközével is vissza kell szorítani a fejkendőviselést a németországi muszlim kislányok körében – várhatóan ez a követelés is bekerül a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) hivatalos programjába a párt pénteken kezdődő kongresszusán.

A svéd miniszterelnök beismerte, hogy a sikertelen integráció miatt is emelkedett a bűnözés szintje

A svéd miniszterelnök beismerte, hogy a sikertelen integráció miatt is emelkedett a bűnözés szintje

A migránsok sikertelen társadalmi integrációja és a rendőrség felkészületlensége is oka annak, hogy emelkedett a szervezett bűnözés szintje és az ezzel összefüggő erőszakcselekmények száma Svédországban – mondta Stefan Löfven svéd miniszterelnök kedden a TT helyi hírügynökségnek adott interjújában.

Berlinben letartóztattak egy vérengzésre készülő szír migránst

Elfogtak és előzetes letartóztatásba helyeztek kedden Berlinben egy szíriai férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy iszlamista indíttatású terrorcselekményekre készült.

Azért hurcolnák meg Salvinit, mert nem engedte kikötni a migránshajót

Azért hurcolnák meg Salvinit, mert nem engedte kikötni a migránshajót

Személyi szabadság korlátozása és hivatali kötelezettség elmulasztása címén a szicíliai Agrigento ügyészsége vádemelést kezdeményezett Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter, a Liga vezetője ellen az Open Arms nevű hajó feltartóztatásáért, amely augusztusban 164 személlyel a fedélzetén 19 napig nem köthetett ki Olaszországban – jelentette az olasz sajtó kedden.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére