Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bajor miniszterelnök lehet a legesélyesebb jelölt a CSU élére

Zelenka Dóra

2018.11.18. 20:41

Markus Söder vasárnap a várakozásoknak megfelelõen bejelentette, hogy megpályázza a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöki tisztségét.
MÜNCHEN, 20:41

Markus Söder vasárnap a várakozásoknak megfelelően bejelentette, hogy megpályázza a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöki tisztségét.

A politikus egyedüli jelöltként indul a tisztségért, miután Manfred Weber bejelentette, hogy mégsem indul a CSU elnökségi posztjáért. A tartományi miniszterelnök elmondta, hogy hosszú mérlegelés után és számos CSU-tag kérésének eleget téve készen áll a párt szolgálatába állni, ezért megpályázza az elnöki tisztséget.

Jelezte, hogy a CSU távozó vezetőjével, Horst Seehoferrel folytatott hatalmi harc végeztével

új elnökként a megbékélésre és a párt egységének megteremtésére törekedne.

Mint mondta, a CSU megújításán a bázissal és a tisztségviselőkkel együtt, csapatban kíván dolgozni, mert csak együtt tudnak megbirkózni a párt előtt álló nagy kihívásokkal.

Horst Seehofer pénteken közölte, hogy január 19-re rendkívüli kongresszust hív össze, amelyen megválasztják a párt új elnökét. Azt már a hét elején bejelentette, hogy rövidesen befejezi 2008-ban kezdett pártelnöki munkáját, de a szövetségi belügyminiszteri tisztségét megtartja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére