Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

85 milliárd fontos számlát nyújtana be Brüsszel a briteknek

888.hu

2017.05.03. 11:58

Európai uniós források szerint a Bizottság francia és német nyomásra növelné az EU-ból kilépõ britekre szabott kompenzációs összeg mértékét.
LONDON, 11:58

Európai uniós források szerint a Bizottság francia és német nyomásra növelné az EU-ból kilépő britekre szabott kompenzációs összeg mértékét. Ahogyan azt már megírtuk, a korábban megállapított 60 milliárdos összeg is brutálisan magas volt, de a mostani terv még ezen is túltesz a maga 85 milliárd fontos nagyságával.

Az EU képviselői felülvizsgálták korábbi számításaikat a Brexittel kapcsolatban arra vonatkozóan, hogy Nagy-Britannia a kiválása után mekkora összeggel tartozik majd nekik az elkövetkező két évet illetően, legfőképp mezőgazdasági és adminisztrációs szempontokat figyelembe véve.

Bár az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker eddig nem helyezett kilátásba pontos összeget ezzel kapcsolatban, azonban azt már elárulta, hogy ennek mértéke igen súlyos lesz. Az eddigi általános becslések az összeget 60 milliárd fontra tették, de úgy tűnik, hogy ez még ennél is súlyosabb lehet.

Valószínűleg nem véletlen, hogy az "újragondolt" összeg azután született meg, hogy Theresa May és Jean-Claude Juncker nemrég egy nem éppen felhőtlen megbeszélést folytatott a közelgő Brexit-tárgyalások okán.

A számla teljes és végleges összege azonban még változhat, mivel a jelenlegi kalkulációk a június 8-i tárgyalási időpontot veszik figyelembe. Az sem eldöntött még, hogy a briteket pontosan milyen járulékok és egyéb terhek megfizetésére köteleznék, így egyelőre csak óvatos becslésekről beszélhetünk, amelyek azonban megmutatják, hogy körülbelül milyen mértékű összeg megfizetésére köteleznék az Egyesült Királyságot.

Theresa May egyébként a Junckerrel való legutóbbi találkozásakor az egész ötletet habozás nélkül elutasította, és gyakorlatilag kijelentette, hogy nem fogják kifizetni az EU által feléjük benyújtott számlákat. A Brexit-minisztérium vezetője, David Davis szintén azonnal elutasította az összeg kifizetésének lehetőségét.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
20 vagyok, de nem kérek a Momentumból!

20 vagyok, de nem kérek a Momentumból!

Fegyőrék ugyanazt csinálják, mint az elődeik: értékrend és elvek nélkül uszítanak, hergelik a fiatal magyarokat. Ebből viszont mi, fiatalok köszönjük, de nem kérünk.

Merkel újabb felvételen remeg és rángatózik, de a sajtósa mindent tagad

Merkel újabb felvételen remeg és rángatózik, de a sajtósa mindent tagad

Ismét Angela Merkel német kancellár egészségügyi állapota került a világsajtó kereszttüzébe, miután egy hónap leforgása alatt már másodszorra szerepelt úgy a nyilvánosság előtt, hogy képtelen visszafogni remegését, rángatózását.

Itt vannak a babaváró hitel szabályai

A babaváró támogatáshoz nyújtott kölcsön jelzáloghitel felvétele esetén jelentős részben, legfeljebb 75 százalékban önerőként szolgálhat.

Weber elbukott – de ki lesz a befutó?

Weber elbukott – de ki lesz a befutó?

Manfred Weber vereségével érdekes helyzet állt elő, hiszen az Európai Néppárt kvázi csúcsjelölt nélkül maradt, mindezt úgy, hogy ugyanakkor a legnagyobb frakciót alkotja az Európai Parlamentben. Cikkünkben arra keressük a választ, hogy mi eredményezte ezt a helyzetet, valamint hogy mi várható ezután, ehhez pedig a Századvég jogi szakértőjét, ifj. Lomnici Zoltánt is megkérdeztük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére