Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7.9-es erõsségû földrengés volt Pápua Új-Guinea közelében

Kékes Viki

2016.12.17. 13:52

A térségben elrendelték a szökõárriadót.
TARON, 13:52

Az Amerikai Földtani Intézet tájékoztatása szerint egy 7.9-es erősségű földrengés rázta meg Pápua Új-Guinea keleti részét. Az új-zélandi polgári védelem cunamiriadót hirdetett.

A földrengés fészke 73 kilométer mélyen, a tengerfenék alatt volt, amely az előrejelzések szerint akár három méteres hullámokat is okozhat.

A rengés a 3885 fő lakosú Rabaul városától 157 kilométerre csapott le, de még nem biztos, hogy evakuálni kell a lakosságot. Azt még nem közölték, hogy Hawaii is veszélybe került volna, a csendes-óceáni cunami előrejelzőközpont még az eredményeket értékeli. Az új-zélandi polgári védelem ugyanakkor már kiadta a szökőárriadót. Twitterükön keresztül arra figyelmeztették az embereket, hogy ne menjenek a vízbe és hagyják el a strandokat. A figyelmeztetést fél órával később törölték. Most abban bíznak, hogy az éjszaka már nyugodtan telik el.

Pápua Új-Guinea a Csendes Óceán Tűzgyűrűnek nevezett területén helyezkedik el, amely mentén különösen sok, működő és szunnyadó vulkán található. Emiatt gyakoriak a földrengések, a szökőárak és a vulkánkitörések a térségben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére