Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikának elege van: 62 százalékra nőtt a demokraták elutasítottsága az antifa fővárosban

Békési Marcell

2020.09.10. 14:30

Portland nem az Egyesült Államok, nem a kontinens, inkábba világ antifa központja. A városban zajló folyamatok első vesztese viszont épp az a helyi demokrata polgármester lehet, aki a mozgalmat a városban meghonosította. Ted Wheeler támogatottsága hónapok alatt zuhant 60 százalékot.

Portland városa három világelsőséget is magáénak tudhat: itt található a világon az legtöbb (egy főre eső) kézműves sörfőzdéje, feminista könyvesboltja és a nevében vagy mottójában az „equality” („egyenlőség”) szót tartalmazó vállalata.

Ha ezzel még nem mondtam el eleget a helyről: Portland az a város, amit még Hollywoodban is kifiguráznak baloldalisága miatt.

Egy egész, többévados mockumentary sitcomot is összedobtak híres amerikai komikusok Portlandia néven a helyi balos ámokfutásokat bemutatva.

Nem meglepő, hogy a város egyik rendőrfőnöke (vagy szóvivője – mindegy igazából) fekete és transznemű, a képviselők közül pedig sokan a tüntetők oldalán álltak a városháza ostromakor júliusban.

Ezt az egészet a portlandiak egyetlen embernek köszönhetik: Ted Wheelernek.

Wheeler az amerikai jobboldali körökben szimbólummá vált: azoknak a teszetosza baloldali polgármestereknek a szimbólumává, akik kezdetben örültek radiális baloldaliak szavazatainak, emiatt meghonosították őket városukban, majd értetlenül fogadták és tétlenül nézik, ahogy a békés fiatalok fegyveres mozgalmakká válva verik szét a települést.

Portland esetében:

  • Wheeler először érdeklődve szemlélte a városban 2017-ben zászlót bontó antifa „Békedemonstrációkat”,
  • Majd ezek támogatását meglovagolva növelte támogatottságát – ez néhány hónapig 80 százalék (!) körül mozgott.
  • Mikor a mozgalom radikalizmusa túlnőtt rajta: nem vette észre. Biciklisávokkal és gendersemleges vécékkel próbálta őket megvenni – 2019 május.
  • Miután ez sikertelen volt, maga is csatlakozott a mozgalomhoz, hátha az csitítja a kedélyeket – 2019 augusztus.
  • Végül most nyáron tehetetlenül és ijedten nézte, ahogy
a békésen füvező hippik két év alatt elkötelezett osztályharcossá váltak, és próbált jó képet vágni ahhoz, hogy az ő kerítése előtt skandálják „fiataljai”, hogy „Halál rád Wheeler!

-2020 július.

Nem ismerős ez valahonnan?

Ez a plakát négy dolgot követel Wheelertől, köztük azt, hogy mondjon le. Az a Ted Wheeler, aki saját keblén melengette őket, aki nélkül az Antifasiszta Mozgalom nem tartana ma ott, ahol tart.

És ez egy nagyon erős üzenet a hazai baloldalnak is: hiába pátyolgatja Gyurcsány és a mérsékelt baloldali pártok (el sem hiszem, hogy ezt a jelzőt kell használnom a DK-ra) a Párbeszédet, a Momentumot és a hazai antifasisztákat,

ezek a srácok vért akarnak és barikádot, meg is mondták, itthon is.

És őket ugyanúgy ellenségüknek tekintik, mint a kormányt, a normalitást és a hagyományos társadalmat.

Ez történt Ted Wheelerrel is: két szék között a földön maradt: a republikánusok tábora sosem látott mértékűre nőtt Portlandben – korábban közel 9:1 arányban kaptak ki minden választáson, most viszont 20-25 százalék körül állhatnak – , a demokraták egy része pedig még tovább radikalizálódott.

Őket pedig már tulajdonképpen senki sem szeretné.

Ted Wheeler támogatottsága jelenleg 6 százalék.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az amerikai kongresszus végső jóváhagyást adott az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényhez

Az amerikai képviselőház csütörtökön végszavazáson is megerősítette az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényt, amelyet azért kezdeményezett a Demokrata Párt, mert attól tartottak, hogy az alkotmánybíróság szerepét betöltő amerikai legfelsőbb bíróság eltörölheti az ilyen házasságokat országszerte legalizáló 2015-ös döntést.  

„Aki feladja a béke iránti erőfeszítéseket, az a történelem rossz oldalára fog kerülni”

Magyarországnak ugyanúgy ki kell tartania most a békeerőfeszítések mellett, ahogy kitartott a kerítés, az oltás és a munkahelyek megvédése mellett, azokért is támadtak, de a végén kiderült, hogy nekünk volt igazunk – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter csütörtökön Budapesten, miután átvette a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi Honvédő díját.

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Halász János pedig ÁSZ-vizsgálatot kezdeményez a dollárbaloldallal szemben.

Egy újabb könyv, amely a transzneműséget népszerűsíti a fiatal lányoknak

„Ha még nem mentél át a pubertáson, az orvos felajánlhat olyan gyógyszert, amely késlelteti a tested változásait, így több időd lesz elgondolkodni a nemi identitásodon” – írja a könyv egyik részlete.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére