Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

6000 halott után Svédország rájött, hogy szigorítani kellene

888

2020.11.03. 16:21

A járványhelyzetet tinédzser hippiként kezelő Svédország közel 6000 koronavírusos haláleset után szigorított, és az ország lakóinak 70 százalékát érintő korlátozásokat vezetett be.
Svédország az eddigiek után további három régióban – Halland, Jönköping és Örebro – is helyi koronavírus-intézkedéseket vezet be. Ez azt jelenti, hogy az ország 21 régiójából nyolcra vonatkoznak a helyi korlátozások, többek között Stockholm, Uppsala, Skåne, Västra Götaland és Östergötland térségére is – jelentette be kedden Stefan Löfven svéd miniszterelnök, Lena Hallengren egészségügyi miniszter és Johan Carlson, a Közegészségügyi Ügynökség főigazgatója.

A pontos intézkedésekről a Közegészségügyi Ügynökség és a regionális hatóságok együtt határoznak majd, de ezek régiónként eltérőek lesznek. Jórészt azonban a kontaktuskerülést elősegítő intézkedések várhatók, például hogy a munkáltatóknak biztosítaniuk kell az otthoni munkavégzést, ha azt a munkájuk megengedi – írja a thelocal.se.

Löfven most már mindenkit arra buzdít Svédországban, hogy tegyen nagyobb erőfeszítést a helyi és országos irányelvek betartására, ami hirtelen váltás, ugyanis a svéd kormány a bejelentést megelőző héten lebeszélte az időseket a járvány előli bezárkózásról, merthogy annyira alacsony a fertőzési ráta az országban.

Svédországnak jelenleg a koronavírus-fertőzések számának növekedésével és a kórházi és intenzív ellátásra szoruló betegek számának növekedésével is szembe kell néznie. A Közegészségügyi Ügynökség adatai szerint eddig 134 532 ember teszteredménye bizonyult pozitívnak, 5969-en elhunytak, 2750-en pedig intenzív ellátásra szorultak.

Tudjuk, mennyire veszélyes a [Covid-19], közel 6000 ember halt meg”

– jött rá a baloldali svéd miniszterelnök.

Ugyanezen a keddi sajtótájékoztatón Löfven, Hallengren és Carlson a vendéglátóhelyekre vonatkozó korlátozásokat is bejelentette, miszerint maximum nyolc ember tartózkodhat egy vendéglátóegységben.

Túlterheltség miatt Stockholmban felfüggesztették az otthoni tesztek kiszállítását

November másodikán a svéd hatóságok bejelentették, hogy Stockholmban négy napra felfüggesztik az ingyenes otthoni koronavírustesztek kiszállítását a rendszer túlterheltsége miatt. A skandináv ország lakosai már nyár óta az interneten rendelhetnek olyan ingyenes készletet, amelynek segítségével az otthonukban is elvégezhetik a vírustesztet. Ez nagyon népszerűnek számít, ezért mostanra meglehetősen feltorlódtak a megrendelések. Jelenleg mintegy 16 ezren várnak a kiszállításra a fővárosban.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére