Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

50 százalékkal nõtt a muszlim elítéltek száma Nagy-Britanniában

Sümeghi Lóránt

2017.09.10. 12:58

Az elmúlt évtizedben drasztikus mértékben növekedett azon brit muszlimok száma, akik jelenleg is börtönbüntetésüket töltik.
LONDON, 12:58

Az elmúlt évtizedben drasztikus mértékben növekedett azon brit muszlimok száma, akik jelenleg is börtönbüntetésüket töltik.

A statisztikák szerint 10 év alatt mintegy 50 százalékkal nőtt meg a brit börtönökben és korrekciós intézetekben a muszlimok aránya. A robbanásszerű és már-már aránytalan növekedésnek köszönhetően

legkevesebb 13 ezer muzulmán ül rács mögött a szigetországban.

Az adatok nyilvánosságra kerülése meglepő, ugyanis a brit igazságszolgáltatás kizárólag belső felmérések alapján jegyzi az elítéltek vallását annak érdekében, hogy nagy nyilvánosság előtt ne lehessen őket hátrányosan megkülönböztetni. Sajtóértesülések szerint e jelen felmérést még David Cameron, korábbi konzervatív brit miniszterelnök rendelte el.

A börtönlakó muszlimok arányát senki sem vitatja, még vezető politikusok sem.

A problémához való hozzáállásuk viszont már sokkal érdekesebb. A brit Munkáspárt egyik prominens színes bőrű politikusa, David Lammy az ügy kapcsán kifejtette,

nem értem, hogy mi lehet az oka annak, hogy ennyi muszlim vált börtönlakóvá." 

A britek vajszívű feltételezése szerint mindössze arról lehet szó, hogy vagy a brit bírók azok, akik szigorúbban döntenek egy-egy ügy kapcsán, ha muszlimról van szó, magyarán diszkriminálnak, vagy egyszerűen sok elítélt áttér a börtönben az iszlám vallásra.

A reakciók alapján úgy tűnik, még nem merült fel senkiben, hogy átfogó szociológiai tanulmányt készítsenek a muzulmán kisebbségekről ez ügyben Nagy-Britanniában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére