Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

48 óra alatt propagandalappá vált Törökország legolvasottabb újsága

888.hu

2016.03.06. 16:53

Vasárnap újra megjelent a Zaman címû török újság, amelynek az épületét nemrég könnygáz és gumilövedékek bevetésével foglalta el a rendõrség.
ISZTAMBUL, 16:53

Vasárnap újra megjelent a Zaman című török újság, amelynek épületét nemrég könnygáz és gumilövedékek bevetésével foglalta el a rendőrség.

Vasárnap újra megjelent a lap és az ellenzéki újságból kormánypárti lett.

A Zaman a legnagyobb példányszámban terjesztett sajtótermék volt Törökországban, naponta 650 000 példányt adtak el belőle. Pénteken a bíróság kimondta, hogy az újságot Recep Tayyip Erdogan török elnök egyik ellenfele, Fethullah Gülen irányítja és ezután elfoglalták az épületet a rendőrség és a kormány emberei. Bár a bíróság az ítéletében nem mondta ki, hogy a lap munkatársai bármilyen bűncselekményt is elkövettek volna.

Az ellenzék újságírói megalkottak egy új lapot, Yarina Bakis néven és vasárnap adták ki először. Egyelőre még nem tisztázott, hogy hogyan tudták ilyen hamar megoldani, hogy nyomdába küldjék az új lapot, és az terjesztésre is kerüljön.

A török miniszterelnök, Ahmet Davotoglu szerint az eljárás

jogi és nem politikai szempontok alapján indult meg."

A Zamannál pénteken mindenkit kirúgtak, majd beültek Erdogan emberei és elkezdték a munkát. 48 óra alatt az egykori patinás ellenzéki lap az elnök propaganda-gépezetének egyik legfontosabb része lett. Az első számot itt is vasárnap adták ki, csakúgy mint az ellenzékiek által alapított másik lapban.

Az új kormánypárti lapban az elnök boldogan tudatja, hogy nemsokára kész a harmadik híd, amely átível a Boszporusz felett, és az is elképzelhető, hogy az ő nevét fogja viselni.

Az EU eddig nem igazán hallatta hangját az ügyben, hiszen olyan, nagyon fontos és súlyos kérdésekkel kellett foglalkoznia, mint a lengyel köztévé átalakítása. Vicc. A törökök már tudják, hogy bármit megtehetnek, mivel két és félmillió migráns van jelenleg az országban, akiknek a száma egyre nő, így bármit le tudnak nyomni az EU és Merkel torkán.

(BBC)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére