Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb angliai iskolát ért el a progresszív oktatás

888.hu

2021.10.13. 16:40

Az angliai Leicestershire-ben egy iskola betiltotta a „jó” és a „rossz” kifejezést a tanulók viselkedésének leírására, mert az igazgató ki akarta iktatni az érzelmeket jelölő szavakat az osztálytermi oktatásból.

 

A Loughborough Amherst School tanárai ezentúl a jó és a rossz viselkedést az „ügyes” vagy „ügyetlen” szavakkal írják le.

Dr. Julian Murphy igazgató szerint a buddhizmusból kölcsönzött irányelv célja, hogy „kiiktassa az érzelmi túlfűtöttséget a nyelvből”.

Egy újságnak nyilatkozva dr. Murphy azt mondta, bár nem akarja, hogy a tanárok „puhányok” legyenek, azt sem szeretné, ha az oktatói kiabálnának vagy a tanulói bűntudatot éreznének.

Az igazgató azonban fenntartotta, hogy továbbra is „meglehetősen szigorú iskolát” vezet, és azt állította, hogy náluk „kumulatív viselkedési politika” van érvényben, amelynek értelmében a házi feladat rendszeres késedelmes leadása vagy a gyakori szemetelés kizárást vonhat maga után.

Az igazgató a módszerei miatt 2018-ban a címlapokra került, miután

betiltotta a hagyományos iskolai beszámolókat, és a munkahelyi alkalmazottak értékelésének mintájára egy félévente elkészített beszámolóval helyettesítette azokat.

Murphy, aki a drága magániskolát vezeti, akkoriban azt mondta a The Telegraphnak, hogy a döntés azon rámenős szülők miatt született, akik panaszkodtak, hogy a tanároknak a gyermekeik erőfeszítéseit vagy viselkedését kritizáló megjegyzései felzaklatják őket. Emiatt a legtöbb tanár öncenzúrára kényszerült a jelentéseiben, és

a szülők haragjának elkerülése érdekében inkább „gügyögésként” írták le azt, amikor a diák „beszédes” vagy „élénk szellemű” volt, azaz amikor zavarta az órákat.

„Ez egy kulturális változás – most már a szülők nagyobb valószínűséggel mondják a tanároknak: »Felzaklatta a gyermekemet, ártott az önbizalmának, nem az én gyerekemmel van a probléma, hanem magával«” – mondta Murphy.

De nem ez az egyetlen iskola, ahol ilyesmi történik.

A Black Lives Matter mozgalom hatására a londoni Pimlico Academy több száz tanulója tiltakozott az általuk diszkriminatívnak nevezett egyenruhaszabályok miatt,

amelyek többek között megtiltották a mások látását akadályozó hajviseletek – például az afrofrizura – és a színes muszlim fejkendők hordását. Tiltakoztak a brit zászló kitűzése ellen is, amelyet 2020 szeptemberében a diákok leszedtek a rúdról, és elégettek.

Az igazgató végül a tiltakozásokkal szimpatizáló tanártársak nyomására lemondott – írta a Breitbart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ködösít a Gyurcsány-lista a migrációval kapcsolatban

Ködösít a Gyurcsány-lista a migrációval kapcsolatban

Márki-Zay Péter bevándorláspárti megszólalásai és a migrációval összefüggő jogi lehetőségei.

Karácsony továbbra is megszüntetné a Fideszt, a szavazóival együtt. Jó, mi?

Karácsony továbbra is megszüntetné a Fideszt, a szavazóival együtt. Jó, mi?

Karácsony a Fővárosi Közgyűlés tegnapi ülésén igyekezett elmagyarázni, hogy értette a Fidesznek és támogatóinak megszüntetéséről szóló kijelentését, amely eleve méretes ostobaságnak hangzott. Ennek ellenére érdemes komolyan venni. A történelem Kunnal, Rákosival, Kádárral az élen ugyanis erre int. A főpolgármester meg akarja szüntetni a Fideszt, sőt a Fidesz szavazóit is.

A BBC megvédi a szerkesztőségét a transzlobbival szemben

A BBC megvédi a szerkesztőségét a transzlobbival szemben

Az LMBTQ-imádóknak most éppen az a bajuk, hogy a BBC megírta, hogy a „ciszleszbikusokat” rendszeresen zaklatják a transznemű leszbikusok.

A kérdésért kitiltás jár Brüsszelben

A kérdésért kitiltás jár Brüsszelben

Kérdezni mertem, ezért kitiltással fenyegetett meg az Európai Parlament. Azok tiporják sárba a sajtószabadságot, akik állandóan aggódnak érte.

Márki-Zay és Gyurcsány a migráció korlátozása helyett a befogadást hangsúlyozza

A baloldal régóta elkötelezett a nyílt társadalom eszméje mellett, és ebben kulcsszerepe van a bevándorlás ösztönzésének – áll a Századvég Alapítvány elemzésében, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Már a dinókkal riogat az ENSZ

Már a dinókkal riogat az ENSZ

Szintet lépett a klímaváltozástól való félelem az ENSZ-ben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére