Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Belgium feloldja a beutazási tilalmakat

888.hu, MTI

2021.04.19. 14:30

A nem alapvető célból történő beutazások tilalmát oldja fel Belgium a héten, miközben a szakértők inkább kivárást ajánlanák.

 

A belga állam átoltottsága 7,6 százalékon áll, de mivel az elmúlt hét nap a járvány üggyel kapcsolatos negatív számok csökkentek, ezért az állam enyhíti a korlátozásokat. A The Brussels Times hírportál hétfőn azt írta: 3000 pácienst kezelnek egészségügyi intézményekben, közülük 933 beteget ápolnak intenzív osztályokon, annak ellenére is, hogy az elmúlt héten a kórházi felvételek száma 8 százalékkal csökkent a megelőző héthez képest. A szakértők szerint,

ha a járvány enyhülése nem gyorsul fel, akkor a kormánynak újra kéne gondolnia a májusi terasz nyitást.

A tilalom feloldásával kapcsolatban a belga kormányfő azt kéri, hogy ha nem muszáj ez után se utazgassanak az emberek, illetve bejelentette, hogy szigorú nyomon követés lesz azok számára, akik Belgiumba utaznak:

Belgiumba érkezőknek 14 napon belül két vírusteszten kell átesniük, amennyiben a magas kockázatú, úgynevezett „vörös zónákból”, azaz azokból az országokból érkeznek, ahol kiemelkedően magas a vírusfertőzöttek aránya. Ilyen országnak minősül például Franciaország, Lengyelország, Csehország, Magyarország.

A tesztek elvégzését a belga egészségügyi hatóságok telefonhívással és emlékeztető email küldésével szigorúan ellenőrizni fogják.

A rendőrség a repülőtéren kitöltendő űrlap alapján nyomon követheti és szankcionálhatja a szabályok be nem tartását.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére