Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

38 ezer rabot engednek ki a török börtönökbõl

Bertha László

2016.08.17. 10:38

Felügyelet mellett 38 ezer rabot engednek ki a török börtönökbõl - jelentette be az igazságügyi miniszter, Bekir Bozdag.
ANKARA, 10:38

Felügyelet mellett 38 ezer rabot engednek ki a török börtönökből – jelentette be az igazságügyi miniszter, Bekir Bozdag.

A török igazságügyi miniszter kiemelte, hogy a döntés nem amnesztiát jelent, a büntetést „felügyelt börtönön kívül tartózkodás” formájában hajtják végre.

Nem részesülhetnek az engedményben egyebek között azok, akiket gyilkosságért, bántalmazásért, nemi erőszakért, kábítószer-kereskedésért, a nemzetbiztonság, az alkotmányos rend, illetve államtitok megsértéséért, továbbá terrorizmusért ítéltek el. A könnyítés azokra sem vonatkozik, akik a bűncselekményt július 1-e után követték el.

A lépésre azt követően került sor, hogy a július 15-i puccskísérlet miatt több mint 26 ezer embert vettek őrizetbe Törökországban, közülük 16 ezernek az előzetes letartóztatását is elrendelték.

Törökországot jelenleg törvényerejű rendeletekkel kormányozzák. A sikertelen államcsínyért az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónokot és az általa kiépített hálózatot vádolja Ankara. Egy másik szerdai rendelet értelmében újabb 2360 embert bocsátottak el a rendőrségtől. A vezérkari főnököt ezentúl az államfő jelöli ki.

(MTI, AFP)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére