Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

35 milliárd dollárra perelik a Facebookot arcfelismerési adatokkal való visszaélés miatt

Békési Marcell

2019.10.24. 20:30

1000-5000 dollár járna minden illinois-i felhasználónak.

A Facebooknak nem sikerült megakadályoznia, hogy egy 35 milliárd dolláros vád perre menjen.

A csoportos kártérítést Illinois állam polgárai nyújtották be a cég ellen, azzal vádolták a techóriást, hogy az arcfelismerő az adataikkal jogtalanul visszaélt. A felhasználók ugyanis nem járultak hozzá ahhoz, hogy feltöltött képeiken arcfelismerő alkalmazást futtassanak, és arról sem kaptak tájékoztatást, hogy adataikat meddig őrzik meg.

A cég egy előzetes bírói meghallgatáson szerette volna elejét venni az ügynek, ám azt a három bíró elutasította, így amennyiben a Legfelsőbb Bíróság nem határoz másképp és a cég elveszti a pert, a Facebooknak kártérítést kell fizetnie mind a 7 millió felhasználójának.

A bíróságon elhangzott az is, hogy a cég valószínűleg az emberek arcképét arra használta, hogy biztonsági kamerákkal nyomon kövessék őket, valamint feloldják a telefonjukat.

A Facebook elutasítja a vádakat, szerintük minden felhasználó számára egyértelmű volt, hogy működik az arcfelismerés, valamint álláspontjuk szerint ők csak egyszerűbbé akarták tenni azt, hogy az emberek egymást megjelöljék.

A Facebook 2018-as bevétele egyébként 55 milliárd dollár volt, úgyhogy amennyiben a bírságot meg kell fizetniük, az fájdalmas lesz a számukra.

A hírre 2,25%-ot esett a cég részvényeinek árfolyama.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére