Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

300 elítélt terroristát engednek szabadon

888.hu

2020.02.25. 14:25

A döntéshozók azt állítják, hogy figyelni fogják őket, miután szabadultak.

Érdekes bejelentést tett a francia igazságügyi miniszter, Nicole Belloubet.

A politikus szerint ugyanis a hatóságok 2023-ig közel 300 elítélt terroristák engednek ki a börtönből, csak idén 43 ember kerülhet a rácsokon kívülre. Jövőre pedig 60 terrorista szabadulhat. Belloubet azonban igyekezett mindenkit „megnyugtatni”, ugyanis szerinte a szabadulásuk után is figyelni fogják őket.

– Kettős intézkedéseket vezetünk be ellenük. Egyrészt bírói ellenőrzés alatt állnak majd, illetve adminisztratív megfigyelést is alkalmazni fogunk – közölte a miniszter.

A döntés komoly felháborodást váltott ki, jobboldali politikusok arra szólították fel a francia kormányt, hogy vezessen be különleges intézkedéseket, amelyek lehetővé teszik, hogy a veszélyes terroristák rács mögött maradhassanak. Nicole Belloubet szerint viszont a hatóságok kétségtelenül meg tudják védeni a francia embereket és közben az alkotmányos egyensúlyt is fenn tudják tartani.

A terroristák szabadulásáról már korábban is lehetett tudni.

Tavaly decemberben Marc Trévidic bíró a londoni terrortámadás kapcsán figyelmeztetett mindenkit azzal kapcsolatban, hogy veszélyes a terroristákat szabadon engedni.

– Abban a helyzetben vagyunk, hogy a bűnismétlés lehetősége nagyon magas. Nem csaphatjuk be magunkat. Sorozatgyilkosokhoz hasonlítanám őket – fogalmazott Trévidic.

Elmondása szerint nagyon nehéz azokat az embereket visszavezetni a társadalomba, akik a börtönben radikalizálódtak az iszlamista légkör miatt.

Franciaországban nagyjából ezer olyan elítélt bűnöző van, aki a büntetés-végrehajtási intézetben radikalizálódott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére