Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A legnagyobb terrorista öröksége: 29 milliárd dollár, dzsihádra

888.hu

2016.03.01. 21:10

A hírhedt terrorista, Oszama bin Laden 29 milliárd dollárt hagyott az utókor számára, melyet dzsihád-támogatás néven osztanak szét.
Oszáma bin Láden végrendeletében 29 milliárd dollárt hagyott követőire, abból a célból, hogy folytassák a dzsihádot.
Erről tanúskodik az a dokumentum, amelyet az al-Kaida vezér pakisztáni rejtekhelyén találtak az amerikaiak, amikor 2011 májusában rajtaütöttek és megölték őt. Washington több mint száz akkor lefoglalt írat titkosságát most oldotta fel, és hozta nyilvánosságra azokat.
 
Internacionalista dzsihád

A végrendelet szerint  bin Láden az összeget Szudánban helyezte el, ám egyelőre annak  nincs nyoma, hogy a pénz eljutott volna örököseihez.

Egy másik dokumentumban azt kéri apjától, hogy halála esetén gondoskodjon gyermekeiről és feleségeiről.

2015. májusa óta ez a második "adag" dokumentum, amelyet nyilvánosságra hoznak az Oszama bin Laden  rejtekhelyén talált iratokból. A most hozzáférhetővé tett feljegyzések többsége 2009 és 2011 között készült, s angol fordításban is rendelkezésre áll. Kiderül belőlük, hogy az al-Kaida  rendíthetetlenül a globális dzsihád kirobbantását szorgalmazta, ugyanakkor Pakisztánban és Afganisztánban rejtőzködő vezetői többféle, a terrorszervezet ellen irányuló akcióval számoltak.

(mti, euronews)  

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére