Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

23 halott a bagdadi rakétatámadásban

Bertha László

2015.10.30. 16:44

A radikális síita milícia a számûzetésükben élõ iráni csoport ellen hajtott végre merényletet.
IRAK, 16:32

Egy radikális síita milícia hajtott végre támadást a száműzetésükben élő iráni csoport ellen Bagdad közelében. A rakétatámadás következtében legalább 23 ember meghalt, illetve további 200 megsebesült.

A nyilatkozatok szerint több mint 80, más jelentések szerint 25 rakétát lőttek ki a terroristák a volt amerikai katonai bázisra, ahol az iráni ellenzékiek voltak elhelyezve. A betonfalakkal körülvett tábor gyakorlatilag teljesen elpusztult. Az akciót milícia figyelmeztetésnek szánta, hogy mielőbb hagyják el az országot az irániak.

A száműzött iráni csoportot két éve helyezték át Bagdad közelébe az ENSZ-misszió felügyelete mellett. Az ENSZ többször sürgette a nemzetközi közösséget, hogy a csoportot harmadik országba helyezzék el, ezt azonban nem sikerült elérniük.

Az iráni ellenzéki csoportot, a PMOI-t 1965-ben alapították. A csoport tagjai az iszlám rezsimet akarták kiszorítani az országból, végül 1986-ban nekik kellett elmenekülniük Iránból. A csoport 1986-ban kapott engedélyt Szaddám Huszeintől, hogy letelepedjenek Irakban. Az amerikai beavatkozást követően az USA vette át a csoport védelmét, de 2010 óta már az iraki kormány ügyelt biztonságukra.

(XINHUANET)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére