Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

15 éves palesztin fiút lõttek le a Gázai övezet határán

Zelenka Dóra

2018.09.20. 08:07

Szerda este lelõttek egy palesztin fiút izraeli biztonsági erõk több tucatnyi tüntetõ összecsapásában Rafahtól keletre a Gázai övezet határán - közölték palesztin egészségügyi források.

Asráf al-Kedra, a gázai Egészségügyi Minisztérium szóvivője szerint a halálos áldozat egy tizenöt éves fiú, aki a fejét ért lövés miatt vesztette életét.

Kedra korábban arról számolt be, hogy az esti összetűzésben 13 másik palesztin is megsebesült.

Az izraeli hadsereg közlése szerint a nap folyamán számos incidens volt az övezetet Izraeltől elválasztó határkerítés mentén. A hadsereg hozzátette, hogy palesztin tüntetők százai vettek részt olyan megmozdulásokon, amelyek során égő gumiabroncsokat görgettek a katonák ellen, illetve gyújtópalackokkal vagy kövekkel dobálták őket.

Szerda este ért véget a jom kippur. A zsidók legnagyobb ünnepének idejére az izraeli hatóságok fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be, és lezárták a palesztin területeket.


Március vége óta szinte napi rendszerességgel zajlanak tüntetések a gázai-izraeli határnál, ahol a palesztinok az övezet blokádja és a palesztin területek megszállása ellen tiltakoznak. A palesztin Egészségügyi Minisztérium egyik legfrissebb összesítése szerint eddig 182 palesztin vesztette életét, és 19 ezren sebesültek meg a tüntetéseken.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére