Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

15 éves börtönbüntetéssel mehet neki az amerikai törvényhozás az Antifának

Forisek Ádám

2018.07.12. 21:00

Lerántaná a leplet a maszkos szélsõbaloldali vandálokról az amerikai törvényhozás: benyújtottak egy törvényjavaslatot az Egyesült Államok képviselõházába, amely 15 évig terjedõ börtönbüntetéssel sújtaná a szélsõbaloldali Antifa tagjait.

Lerántaná a leplet a maszkos szélsőbaloldali vandálokról az amerikai törvényhozás: benyújtottak egy törvényjavaslatot az Egyesült Államok képviselőházába, amely 15 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtaná a szélsőbaloldali Antifa tagjait.

Az Antifa nevű mozgalom már korábban is a hatóságok látóterébe került: a belbiztonsági minisztérium és az FBI 2016 óta folyamatosan figyelmeztette a Fehér Házat a szaporodó szélsőbaloldali tüntetések veszélyeire. Ezen csoportok megmozdulásait ugyanis olyan veszélyesnek ítélték, hogy kimerítette a „belföldi terrorista erőszak” definícióját.

A már említett törvényjavaslat pedig újabb lépés lenne az Antifa visszaszorítására. Még júniusban dolgozták ki, és most négy republikánus képviselő nyújtotta be azt. Amennyiben törvényi erőre emelik a javaslatot, 15 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható az, aki maszkban megsebesít, megfenyeget, megfélemlít, vagy jogaiban korlátoz bárkit.

Maga a leírás ugyan nem utal az Antifára, ám a törvény neve (Unmasking Antifa Act of 2018) már nagyon is. A szélsőbaloldali szervezet ugyanis rendre zavargásokat gerjeszt és erőszakkal próbálja szabotálni a konzervatív közéleti személyiségeket, tagjai rendszerint fekete maszkban és egyenruhában mutatkoznak, személyazonosságukat nem vállalva, eltakarva.

Miben más ez a korábbi, arcot elfedő ruházat viselését tiltó törvényektől?

Nos annyiban, hogy a korábbi törvények nem voltak egységesek. Alabamában például 1949 óta csak halloweenkor és húshagyókedd (azaz Mardi Gras) alkalmával lehet maszkban lenni, a Ku-Klux-Klan gyűlései miatt tiltották be régen a közterületeken az arcot eltakaró öltözet viselését.

Ohióban csak kettő vagy több főből álló csoportnál él a tilalom, míg Nyugat-Virginiában számos kivétel van, így például ünnepi ruha vagy téli öltözet részeként viselhet bárki maszkot.

Kaliforniában arcot eltakaró öltözék tilalma csak 1979-ig volt érvényben, amikor is irániak beperelték az államot a törvény miatt, és így azt eltörölték.

A jelenlegi törvény azonban minden államra, körzetre, megyére, de még külbirtokokra is vonatkozna – azaz ide tartoznak az olyan, az Egyesült Államokhoz tartozó földrajzi területek, melyek az USA tagállamain kívül esnek, jogilag azoktól függetlenek, de lakosai amerikai állampolgárok. A külbirtokok közé tartozik az Északi-Mariana-szigetek, Puerto Rico, Amerikai Csendes-óceáni szigetek, Amerikai Szamoa, Amerikai Virgin-szigetek, Guam, Midway-szigetek,  és a Wake-sziget.

Aki megszegné a törvényt, pénzbüntetéssel, vagy legfeljebb 15 évig terjedő börtönbüntetéssel lehetne sújtani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére